"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

Tuesday, September 3, 2013

#NurAiraIrdina

Selamat malam dunia...


posted from Bloggeroid


Edisi Raya #AidilFitri2013

Ya ampunnn blog dah bersawang sangat.
Sesungguhnya tuan tanah terlalu sibuk dengan urusan duniawi.
*ish ish ish*

Rasanya belum terlambat kot...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

Raya harituh sambut di Kuala Kangsar, kampung asben. Gambar di tepian sawah sesudah solat sunat Aidilfitri kat masjid *tak tahu apa nama* di Lubok Merbau.

Berkesempatan beraya di rumah teman seper"matrikulasi UUM" dulu. Berbelas tahun terpisah baru raya nih nak berjumpa. Itu pun langsung tak cukup korum sebab yang ada cuma lima orang. Dalam gambar ramai² nih termasuk ahli keluarga. Bagi nampak meriah dalam gambar gituhhh.

Letih makan kuih raya ajer kan. Makanya pakat² rancang dengan Elle nak makan tengahari kat rumah Sai. Nasib baik permintaan dikabulkan. Kenyang perut suka hati dapat makan masakan Sai. Oh ya diorang berdua nih BFF saya sepanjang di UUM (1995 - 2000). Kalau dulu asal semester break dan transit di KL memang kat rumah diorang lah saya menumpang katil :)

Ok cukup dulu setakat ini cerita raya saya. Dah lama tak menaip bercerita kat blog agaknya. Itu yang idea pun semput² macam nak tak nak jer dia datang. 
Maafkan kekhilafan saya :)

Ha'ah ek TIADA gambar beraya di kampung sendiri. Dasar anak bertuah!
Alasan: Bukan apa bila balik kampung sendiri kerjanya makan makan makan sampai terlupa nak tangkap gambar. Boleh? :)