"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

30 December 2007

Loratnya diaorang

Class hari nih biasa-biasa ajer. Both lecturers pun memang penah ngajo aku last semester. So macam dah bley agak lah cemana cara diaorang ngajo. Aku sampai class about 8.45am gituh. Maklum arinih ada dua classes - pagi dan petang! Sib baik kawanku ituh - Nora - dah book kan tempat. Kalau tak harus aku kena dok terselit ngan bebudak first sem... yang lorat ituh!

Ngapa aku cakap gituh??? Hah korang tak tau... bebudak first sem sumer punyalah lorat tahap gaban!!! Mementang diaorang majoriti... nantilah sat gi kita tengok 2nd F2F... baper orang bebudak sem diaorang yang bley survive. Cakap pun ala-ala berlagak kan main... Kalau aku sorang yang terasa takpe gak... mungkin emosi aku jer kot kan. Tapi inih sampai kengkawan lain pun ada yang terasa. Kebetulan masa diaorang dok amik mailing list kitorang bebudak second sem nih punyalah baik hati bagi contact no, email bagai... belakang diaorang dok buat arahan sendirik tak mau campur ngan bebudak second sem. Hellooo tak heran lah... kitorang pun tak hingin nak masuk mailing list korang! Esok-esok korang nak mintak tolong kat bebudak second sem nih hah pepandailah yeak... terkena yang baik hati kira bertuahlah korang tapi kot terkena kat aku... huh bo layan!!! Memang tak hingin aku tolong!!!

Petang habih class... huh panas terik kan main! Pala aku dah ting tong semacam... terbayang-bayang ajer TOTO depan TV. Rasa memang sampai umah aku nak tido... but di pertengahan jalan dalam 500 meter lagik nak tiba umah... alemak aku terlanggar lobang lah plak!!! Kecut kan main hati aku nih - syian kat "bluberiti" belum apa-apa aku dah bawak dia masuk lobang! Memang aku tak perasan ada lobang... sib baik lobang kecik (aku rasalah... tapi gegar gak lah "bluberiti"). Harap-harap tiada kecederaan serius... risau makcik oittt!!! Bayangkan ngan plastic seat belakang pun tak bukak lagik... alih-alih dah langgar lobang!!! Uwaaa aku rasa nak nangis!!! Takpe esok gi kerja aku cuba try test drive "bluberiti" lepas tangan... kalau mereng jer jalannya means alignment "bluberiti" dah larik... Kalau stabil jer jalan lurus kira okaylah kan. Hmmm harap alignment "bluberiti" tak lari... dan harap jugak moga-moga memang takde kecederaan lain kat "bluberiti"... Kalau tak huh konfem aku tak bley tido malam esok dan malam-malam seterusnya hingga "bluberiti" dihantar for 1K service!!!

No comments: