"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

25 December 2007

Merry Christmas

Salam Christmas untuk sesapa yang menyambut Christmas :)

Cuti Christmas arinih aku buat apa ek? Bangun dah lah lewat (kul 9.00 pagi gituh kot) ngan Subuh yang entah ke mana. Ish ish ish berdosa betul!!! Sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan... (pesanan untuk diri sendirik nih!)

Then gi breakfast kat mamak ABC tuh makan nasi lemak ayam ngan barli ais. After breakfast gi IOI Mall kengkunon nak gi amik tiket wayang (dah e-booking semalam) but GSC tak bukak lagi lah pulok! Gila pagi aku nak gi amik tiket wayang...

Balik umah lepak-lepak tengok TV. Hmmm kat channel Star Movie ada plak entah citer apa pasal anjing nih. Sedih betul aku nengok movie tuh... siap bantai nangis tersedu sedan lagik!!! Hmmm entah hapa-hapa kan tengok citer anjing pun nak nangis... erk aku kan berjiwa sentimental gituh!

Kul 12 tengahari (abih citer anjing tuh) aku cuci bilik air master bedroom. Hmmm tetiba rasa macam nak main air lah pulok... kebetulan arituh ada tadah air berbaldi-baldi (kunon kata bekalan air nak terputus kat kondo nih tapi tak jadik) so dari buang gituh ajer air tuh makanya adalah lebih baik aku kasik perabih buat cuci bilik air! Pandainyer... apa lagik bersih bersinar-sinar bilik air aku! Hmmm bilik air depan tak sempat plak nak cuci... nantilah tunggu hujung minggu plak. Jangan tak caya... aku cuci bilik air sendirik okay!!!

Kul 1 tengahari terus siap-siap nak gi IOI Mall tengok movie - National Treasure: Book of Secrets. Hmmm aku hutang kat hubby nak tengok 2 wayang... Satu dah tengok minggu lepas (Enchanted) then arinih kira last lah. Langsai hutang aku... Nih semua gara-gara salah teka pembaca berita Buletin Utama TV3 tuh lah! Aku teka yang baca berita tuh Azwaliza Azman... belakang ghupanya orang lain. Hampeh jer kan... aku rasa macam nak claim jer duit tiket wayang tuh kat Azwaliza... boleh???!!!

Habih tengok movie tuh... jenjalan JJ beli barang sket untuk buddy baru aku tuh then terus balik umah... lepak-lepak sambung tengok TV plak... hehehe manjang menonton ajer!

Tuh ajer aktiviti aku sempena Christmas arinih... Sekian, terima kasih :)

No comments: