"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

14 December 2007

n.az.wa.a = nazwaa

Hmmm ramai mereka-mereka yang tanya ngapa aku pakai nama NAZWAA tuh. Kata diaorang lagik nama tuh takde kaitan langsung ngan nama aku. Yea meh??? Mana korang tau takde kaitan??? Kalau takde kaitan takkan lah aku nak pakai nama tuh sesuka hati kan kan kan...

NAZWAA nih aku gunakan untuk semua add emails dan segala bagai tok nenek login id serta username yang ada kat dunia siber nih. Tuh yang orang macam pelik kot kan... Nak kata ada bunyik-bunyik macam nama aku huh jauh sekali tapi ada sebab kenapa aku pakai nama NAZWAA tuh...

Wokeh dedolu masa kekecik aku selalu pendekkan nama aku - means aku gunakan akronim jer. Maklum lah kan nama panjang amat! So aku pendekkan jadik NAWA (Along - NASA & Dik Own - NAMA). Hmmm tapi dengar macam nama apa ajer ek... tak sesuwei langsung! Bila masuk jer universiti aku dah ala-ala pandai banyak (hahaha dedolu masa skolah aku takat pandai sket jer!) so aku tambah-tambah mana-mana huruf yang patut agar akronim aku tuh jadik lagik cun a.k.a comel macam tuannya.

Maka terhasil lah NAZWAA tuh... (N)ur (AZ)liana(WA)tie (A)lel

Pandainyerrr :)

Iklan sekejap:
Dolu aku suka karang cerpen, sajak, puisi muisi dan memacam lagiklah yang ala-ala sastera nyer menda nih dan aku akan pakai macam nama pena lah kunon - FARRAH NAZWAA. Hmmm sedap gakkan bunyiknyer :) Hah mana datang nama Farrah tuh plak??? Huh cuba gi jengok-jengok entry aku dedolu tuh ek... maleh nak citer lagik!

No comments: