"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

27 December 2007

Salah ker hah???

My "frens" asked me - ngapa amik Persona ujung-ujung tahun nih?

Hmmm how shud i answer det question? Aku kan anak ayah ngan emak... so aku takde jawapan khusus untuk soalan tuh... Hmmm adakah aku menjawab soalan kat atas tuh???

Kalau ikut hati aku teringin keta kecik comel + bontot pendek gituh eg. Kancil ker, Kelisa ker, koman-koman Satria Neo pun bolehlah... aku suka sangat kat Neo tuh. Even masa test drive pun aku cuba Neo tuh. Baru rasa macam racing jer kan... hiks :) Tak pun dapat Honda Jazz sebijik ker kan... ~sigh~

Ayah aku suka sangat Persona. Emak pulak suka MyVi. So aku pening pala nak pilih mana satu... nak ikut ayah ker atau nak ikut emak. Karang ikut cakap ayah hmmm mak majuk plak. Nanti ikut cakap emak huh ayah plak majuk. Then how??? Sudahnya ayah menggunakan segala kuasa veto yang ada! Bila pikir-pikir balik bayar bulan-bulan pun lebih kurang sama jer kan... Persona - 1.6cc and MyVi plak - 1.3cc so baik aku upgrade yang lagik besar ajer. Harga pun okay... hmmm malas nak pikir banyak aku sign ajer segala dokumen. Janji aku ada keta nak ulang alik gi kerja hari-hari kan kan kan :)

Ngapa amik keta akhir tahun??? Huhhh sebenonya pertengahan tahun arituh aku yang menggatal soh ayah book plet number. Ekceli plet tuh empat bulan dulu dah dapat dah. Maknanya bukan aku sengaja nak keta akhir tahun... Kira masa konfem ajer dapat plet number tuh aku terus mintak ayah booking keta... katanya dalam masa tiga bulan dapatlah keta tapi tertangguh sampai ke empat bulan sebab kaler yang ayah berkenan tuh takde lagik. Alang-alang dah tunggu lama kan bio dapat yang berkenan di hati. Tak gituh?

Hmmm yupe memang sumer urusan jual beli keta nih ayah yang uruskan. Bukan aku sengaja nak menyusahkan ayah... tapi daripada nanti aku pandai-pandai sendirik then jadik menda-menda yang entah hapa-hapa so baik aku suruh orang yang aku percaya uruskan. Lagipun aku rasa ayah memang tak keberatan nak tolong aku... even ngan anak-anak lain gak (Along ngan Dik Own). Sooo yang buat aku hangin sekarang nih...

1. tak bley ker hah aku tukar keta baru???
~ aku nak tukar keta ker, motor ker even lori balak sekali pun... korang dengki pesal???

2. tak bley ker hah aku amik Persona???
~ sukatik akulah kan sebab aku yang nak kena bayar bulan-bulan... lainlah kalau korang nak tolong bayarkan harus aku amik Merc A Class tuh!

3. tak bley ker hah aku amik keta baru ujung tahun???
~ halooo inih pun nak jadik isu ker... aku amik awal tahun ker, tengah tahun ker, hujung tahun ker... tuh keta aku so ikut sukati akulah!

4. tak bley ker hah aku suruh ayah uruskan sumer nih???
~ korang jeles sebenarnya kat aku sebab ayah korang tak macam ayah aku kan kan kan...

Iklan sekejap:
Boleh tak korang jangan sibuk sangat nak campur urusan dalam kain aku dan korang pi lah buat hal korang sendirik yeak. Kalau korang nak tukar keta ker, umah ker, laki bini ker... aku pedulik hapa??? Aku tak kacau hidup korang so korang jangan kacau hidup aku. Hari-hari makan pengat... sendiri mau ingat!!!

No comments: