"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

16 January 2008

Hangin satu badan!

Hangin # 1

Semalam kan aku sibuk... nak gi supplier's factory visit. Kebetulan plak aku receive YM! message dari entah sapa-sapa. Eeiii pelislah... bley tak jangan message aku lagik??? SMS dari ko pun aku tak mau!!! Aku cakap direct pun ko tak paham habih nak aku cakap cemana ek??? Siap soh aku explain ngapa aku tak mau citcet ngan dia. Adusss ko sapa ek sampai aku nak kena explain bagai nih...

Hello ko ingat aku kerja kat kampeni ayah aku ker??? Eh kalau kerja kat kampeni ayah aku pun ikut suka aku lah kan nak citcet atau tak ngan sesapa pun. Lagipun semalam memang aku sibuk sesangat... terkejar sana sinih maka tak koser aku nak melayan citcet ngan ko! Terkena plak hangin aku tak baik... so nasib ko lah kan.

Wokeh aku bukan nak gaduh ngan ko ek... ko pun tau aku bukan kaki gaduh. Tak sesuwei tau pompuan kecik comel yang lemah lembut cam aku nih nak gaduh-gaduh. Aku selalu beralah ajer... maleh nak layan! Ginih lah aku rasa kita berdamai ajer ek... aku tak kaco hidup ko so apa kata ko pun jangan kaco hidup aku... lagik dan lagik! Deal?

Iklan sekejap:
Ehhh entry atas nih bukan untuk awak tau Elle. Jangan salah paham plak ek. Saya tau saya salah kat awak. Saya mintak maaf tak dapat jumpa awak - takde alasan nak bagi kat awak...

Hangin # 2

Pagi tadik Boss Kecik macam hangin tak tentu pasal... Biasalah kan kalo dah dia hangin makanya sikit-sikit tuh kena gak lah tempiasnya kat aku! Aku tak tau apa punca yang buat dia hangin... cumanya lepas Jas bagitau baru aku tau ghupanya sebab aku. Aku??? Kenapa ek??? Hmmm semua pun sebab salah paham... Customer Service (CS) factory bagitau Boss Kecik dia ada request raw (untuk buat production ler) dari aku tapi aku tak hantar. Aku cakaplah kat Boss Kecik aku tak tau apa pun... tak receive any requisition form pun so aku tak transfer lah barang! Sebab hangin Boss Kecik tuh kan main kuat makanya aku pun naik hangin lah jugak! Pehal plak kan diaorang nih main tuduh-tuduh aku???

Memandangkan hangin aku dah tukar jadik taufan so aku apa lagik hantarlah email kat CS factory belakang tuh. Hah kan dah kena seDAS ngan aku! Tak pernah-pernah aku nak marah orang tetiba harinih aku kan main marah... tapi yang bestnya hehehe Boss Kecik tau agaknya aku marah so dia pun cakap bebaik jer ngan aku dan takde lah pulak nak memarah aku tak tentu pasal. Then baru dia tahu memang aku tak salah sebab dak CS tuh memang takde request apa pun... saja suka-suka nak pakai nama aku!!! Hampeh btol...

Hmmm diaorang nih kan kengkadang memang menyakitkan hati... mementang aku tak paham sepatah haram yang diaorang conceng congceng kan so sengaja nak ambik kesempatan. Nantilah korang sat gi aku masuk kelas baser mandarin hah tau lah nasib korang... aku memang geram nih geram!!!

No comments: