"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

06 January 2008

Hujung minggu

Sabtu (05/01/2008)

Takde aktiviti khusus arinih. Bangun pepagi plan nak hantar "bluberiti" gi Proton servis. Tak tau lah ngapa dua tiga hari nih aku rasa "bluberiti" macam ada bunyik sana sinih. Mungkin sebab aku manjang dok pegi balik kerja ikut jalan kampung kan - lobang sana sinih - makanya "bluberiti" dah majuk kot. So sebelum ke Proton servis kitorang singgah kat Management Office kondo nih dulu - hantar gambar pasport untuk buat resident card. Huh dah setahun dok sinih baru nak buat resident card ek??? Bukan apa kitorang dua nih (aku ngan hubby lah) kengkadang tuh memang sibuk (lagik spesifiknya... maleh) tahap gaban nak gi ngantor gambo nih. Kalau tak kerana nak bayar maintenance fee tetiap bulan tuh hmmm jangan haraplah aku nak gi office diaorang tuh!

Kitorang lepak mamak ABC dulu sebelum gi hantar "bluberiti". Then baru gi Proton servis kat (apa ke nama tempat tuh entah?). So aku dok komplen lah... wiper tak lut plus bunyik 'ek ok ek ok' sana sinih. Sib baik tak ramai sangat orang pagi tuh... Brader pomen tuh cek (dia siap bawak "bluberiti" masuk lobang sana sinih nak dengo bunyik) tapi hampeh takde sebarang bunyik plak. Biasa nih biasa "bluberiti" ek... Hmmm so brader tuh membuat kesimpulan bahawa "bluberiti" takde sebarang masalah sebenonya. Katanya lagik mungkin sebab plastik seat belakang tuh blom bukak maka kedudukan seat belakang tuh tak berapa ketat atau rapat agaknya... Hmmm okay ada logik gak kan??? Tapi yang wiper tak lut tuh hmmm aku soh tukar wiper baru... Sukati aku jer kan padahal wiper tak masuk dalam waranti pun... Hiks :)

Balik umah about 12pm gituh then lepak-lepak depan TV langsung tertidur! Dekat kul 3pm baru bangun kot. Hahaha melampau betul kan??? Tengok Hindustan kat TV3 jap then siap-siap ajak hubby gi Mydin USJ. Plannya nak gi makan spaghetti ajer kat food court tuh tapi hehehe biasalah pompuan kalau gi jenjalan balik tangan kosong hmmm tak syiok lah kan??? So kitorang beli barang dapur sket dan aku beli set cadar ropon (ropol???). Gila ropol aku sekarang... entah hapa-hapa. Tak menyempat langsung tuh balik umah terus ganti cadar baru... mengong! Malam... takde aktiviti. Lepak depan TV ajer lah jawabnya...

Ahad (06/01/2008)

Aku dah bagitau hubby arinih takde gi memana... dok umah ajer! Aku plan nak kemas umah dan main masak-masak. Aku rasa macam nak masak arab (Tijori) ajer since daging raya korban arituh ada lagik. Hah masak arab nih ayah mertua aku yang ajar... kira sekarang aku rasa macam dah terror lah masak arab nih. Tak yah tengok resepi lagik huhuhu... totop mata pun bley!!!

Sesambil aku main masak-masak kat dapur, hubby tolong kemas umah - vakum ngan mop lantai sumer. Aku siap cuci fridge lagik arinih. Tuh belum kira ngan hubby dok cuci bilik air depan... Hmmm ala-ala macam nak raya plak nih. Dah lah ngan bilik sumer pun aku tukar cadar beropol-ropol... memang macam nak rayalah!

Memasing dah kepenatan... about 4.30pm baru kitorang makan. Huh tuh dah kira minum petang tuh tapi nak wat cemana aku kalau tak selesai segala tugas memang tak bley berenti. Tuh yang hubby pun terpaksa menahan perut dok melayan pe'el aku yang kengkadang memang bukan-bukan nih. Hehehehe ampun ek!

About 6pm aku ajak hubby kuar gi bank. Aku lupa plak nak bayar segala hutang piutang untuk bulan nih. Sib baik belum due date lagik. Kalau tak harus dah kena bayo interest... Oh ya for your info sumer hutang piutang aku tuh dibayar menggunakan cheque so no problemo kalo aku nak bayo wiken ker, tengah malam buta ker... ikut sukati aku!

Abis segala urusan membayar hutang we went to Giang Bandar Puteri plak. Mulanya takat nak beli chilli red bulb tuh. Alah mentol kecik comel untuk lampu tido tuh. Tapi cam biasalah kan pompuan... plannya nak beli satu menda tapi balik bawak tiga empat menda lain. Ish ish ish pompuan pompuan :) Malam... hmmm sama gak macam malam sebelumnya takde aktiviti melainkan dok melepak sesambil mengadap TV...

No comments: