"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

08 January 2008

Neuyer begins

Harini half day ada Result Planning. Mengantuk kan main mata nih... bayangkan semua Directors pun nak bercakap kat atas stage nun. Padahal bukan ada kaitan sangat ngan kitorang yang bekerja backliners nih. At the end ada plak diaorang umumkan nama-nama mereka yang promotion this year. Huhuhu saspen tak hengat... aku rasa macam aku akan naik pangkat this year. So sebab dah ala-ala over confident tuh kan apa lagik sejuk-sejuk tangan aku dibuatnya... Yea lah kot lah nama aku tak naik this year hmmm harus aku cecepat berambus dari kempanei nih.

Jeng jeng jeng memang nama aku ada!!! Yeehaaa sukanya hati tak tau nak cakap lah... dalam pada kengkawan dok salam-salam ucap tahniah tetiba aku termengalir air mata plak. Ish bukan sekejap aku tunggu saat-saat nih tau - 7 tahun yeak... 3 tahun setengah masa kat Product Marketing (PMD) dolu dan 3 tahun setengah kat department sekarang!

Memula kerja kat sinih (2001) aku masuk PMD. Banyak kuar jenjalan bagi talk pasal produk sumer. Banyak tempatlah aku pergi... keliling semenanjung nih sampai Sabah, Sarawak, Brunei ngan Singapore. Pegi sorang okay... yupe SORANG! Bayangkan aku gi sana sinih sensorang. Masa tuh memang suka... yea lah dapat jenjalan tempat orang katakan. Lelama aku jadik bosan yang amat. Ada sekalik aku kena gi bagi talk kat Batu Gajah sana nun. Habih talk about 12 midnite then aku kena balik hotel kat Ipoh plak. Bayangkan ngah memalam buta aku kena drive sensorang. Masa tuh baru aku sedar aku buat kerja gila!!! Masa tuh jugak aku tetiba rasa takut yang amat... nangis sensorang dalam keta dan pasang tekad dalam hati yang aku tak mau buat kerja macam nih lagik. That's it!

But tahun-tahun memula masuk kerja tuh memang tahun kegemilangan aku. Rasa macam glamer gituh... aku sorang jer frontliner pompuan kat kampeni nih!!! Masa tuh gak aku kena jadik emcee tiap kali ada majlis yang kampeni anjurkan. Lelama macam biasalah kan hidup nih macam roda - kejap kat atas then nanti turun bawah... (sila bukak balik entry aku yang dedolu lah ek... aku tak koser nak citer!).

Bulan Julai 2004 aku transfer ker department sekarang. Bayangkan 3 setengah tahun kat PMD hampeh jer... takde langsung sebarang penghargaan yang aku dapat! Biasalah habih madu sepah buang kat dalam tong sampah! Tapi aku tak kisah sebab boss baru aku (Boss Kecik) okay... banyak ajar aku pasal kerja-kerja kat department nih. Kira segala ilmu tuh dia turunkan kat aku... dan paling penting kitorang bley masuk klik! Memula masuk department nih memang aku janji pada diri yang aku akan buktikan pada mereka-mereka yang dok kutuk aku selama kat PMD tuh. Boss Kecik plak memang percayakan aku so any meetings memang aku yang pergi - tak kiralah meetings ngan Head of Departments atau ngan Board of Directors.

Dan harinih akhirnya penantian aku tercapai... aku dah buktikan walaupun lambat sket nak dapat hasilnya. Padan muka boss lama aku dolu... kira memang cukup puas hati lah nih! Hehehe tak baik betul niat aku nih kan... nope aku cuma nak boss lama aku sedar yang dia kerugian sebenonya sebab buang aku dari PMD dolu!

Alhamdulillah... permulaan tahun baru yang baik untuk aku :)

2 comments:

MalimKundang said...

congratulation! kena open table Satay Hj Samuri kajang ni :)

Red Mummy said...

tahniah chik...

dr apa kepada apa?

byk tak % yang naik??