"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

01 January 2008

Neuyer treat

Hmmm awal gilos aku bangun arinih... tapi lepas subuh aku melangok semula then tertidur. About 8.30 pagi gituh kot aku terbangun dan siap-siap mandi bagai... nak gi umah Dik Own. Mementang tahun baru katakan... semangat barulah kunon... no more bangun pagi ala-ala matahari dah tegak atas kepala!!!

Gi bekfas kat mamak ABC depan nun... then belikan Dik Own tikar getah langsung terus ke Cheras. About 11.30 pagi baru tiba umah pompuan ituh. Pasangkan tikar getah kat bilik dia then lepak time... cantik dah bilik pompuan ituh. Barulah rasa tenang kot penat-penat balik kerja tuh kan...

Kengkunon balik dari umah pompuan ituh nak gak gi jenjalan but since arinih "bluberiti" yang dilenjan oleh hubby aku (ada ker patut hubby aku plak bawak "bluberiti" masuk lobang) makanya adalah lebih baik kitorang balik umah ajer! Seriau aku dibuatnya... Arituh aku tak lena tido sebab "bluberiti" masuk lobang tapi hubby aku tadik bley selamba badak jer... mementang bukan keta dia!!! Then sampai umah kasik "bluberiti" mandi manda dan kitorang lepak tido-tido depan TV. Sedar-sedar jam dah tunjuk pukul 5.30 ptang. Sabar jer kan...

Gi late lunch kat Secret Recipes (hubby aku yang nak banjer sesangat... dia naik gred lagik!). Nak makan Spaghetti Meatballs Chicken takde plak... so amik ajerlah makanan lain yang ada. Kopak gak lah hubby aku arinih... sapa soh bawak aku gi Secret Recipes yea tak??? Abih makan kitorang jenjalan gi Giant Bandar Puteri tuh carik barang sket.

Abih segala urusan... balik umah pun dah Maghrib. Lepak-lepak ajerlah lagik depan TV. Okeh ituh ajer aktiviti aku arinih... takde menarik sangat pun kan??? Tapi hmmm bagi aku kalau dapat tido ajer pun dah kira bagus tuh... dapat qada' segala tido yang tak cukup kunon :)

No comments: