"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

30 December 2008

Family Gather Day 2b

Petang hari kedua lepas solat Zuhur ada buat sukaneka keluarga. Aku sefamily mewakili keluarga Tok Siman (ayah emak) memandangkan wakil dari keluarga Tok Aripen (ayah's ayah) dah ramai bebeno :D

Sesambil tengok sukaneka sempat posing ngan Tok Acik (pangkat atok sedara lah nih). Dah tua jugak atok nih lebih 86 tahun tapi masih kuat dan penglihatan pun tiptop... cuma pendengaran ajer dah kureng sket.

Salah seorang sepupu aku yang jadi doktor sempat bukak kaunter check up percuma untuk sedara mara. Hehehe sesambil tuh bley buat kajian penyakit keturunan nih... hiks :D

Aku tak masuk pun sukaneka... tapi Dik Own dan few kazens ada lah join jugak mewakili keluarga Tok Siman. Nih Fatihah kena jadik mummy. Kesian dia sampai berpeluh bagai kena bungkus ngan kertas tisu tandas tuh!

Habih sukaneka ada plak acara sapa berani pi buat flying fox. Wahhh teruja makcik!!! Dah lama bebeno tak buat menda macam nih kan... dedolu masa zaman kat universiti selalu gak join buat kerja terjun bangunan nih! Sepanjang 3D2N kat majlis nih ramai sedara mara kata aku dah gemuksss... hahaha gemuks pun gemuks lah janji dapat terjun jugak! Emak tengok dari bawah kecut perut dibuatnya...

Lepak... nih sesambil menunggu sepupu sepapat sedara mara yang lelain plak buat aksi terjun bangunan. Best wooo... dah lama gian kan then dapat buat tuh yang cukup puas hati lah! Cuma satu jer... masa flying fox tuh tadak bagi glove... birat jugak lah tapak tangan dibuatnya!!!

No comments: