"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

12 December 2008

Ngeteh 11/12/08

Semalam aku melepak ngan kengkawan sekolah kat Waroeng Penyet The Curve. Kebetulan Selangor cuti kan jadik aku ambik kesempatan huha huha ngan kengkawan. Lama siuttt tak jumpa diaorang... tergezut badak pun ada rasanya sebab memang tak sangka kengkawan yang lelaki pun muncul :) Ekceli 'lepak'ing nih kitorang plan tak lama. Ikut suka lah sapa nak join... Kira nih introduction untuk next year punya gathering lah.

L-R: Mohammad Asfan, cHiQuE CoMeL, Hakilah, Zulaika & Brad Harnain.

Dah lama tak jumpa kengkawan skolah makanya banyak citer lelama yang keluar... terutamanya citer cikgu yang mengajar kitorang Matematik - Cikgu Budin! Kesian cikgu tuh harus tersedak berapa juta kali tuh... sejak kitorang bukak forum board sampailah berjumpa memang tak lekang citer Cikgu Budin. Rasanya mungkin sebab kitorang rindu sebenonya kot ;)

Asfan ngan Brad lepak dari kul 1 tengahari sampai kul 3 setengah petang jer. Maklumlah memasing sibuk... Asfan tuh masuk kerja kul 3 petang bley lagik nak huha huha ngan kitorang. Sama jugak Brad ada appointment ngan client kul 4 petang tuh... sudahnya dua-dua lajak. Apa lagik balik jer Asfan (he works with TH... tak bley anyam ketupat depan dia... kena cover siut!) maka bermulalah girls' talk!!! Erkkk ada sorang lagik mamat ngan kitorang sebenonya... tapi biasalah undercover gituh kan (tukang ambik gambo lagik!) makanya tak bley reveal lelebih lah. Mamat nih tadak hal melayan kitorang anyam ketupat... hehehe :D

Bukan anyam ketupat apa pun... cuma biasalah kan kengkawan aku memasing dah kerja bagus-bagus so ada gak lah sekepala dua yang OVERRR!!! Macam lah dia ajer yang kerja bagus... tak suka tau! Macam salah sorang kawan lelaki yang datang ngeteh tuh post dia D.I.R.E.C.T.O.R (pronounce as despatch!) rilek ajer takde nak berlagak hapa pun!!! Bley lagik bantai gelak kekuat ngan kengkawan dia yang mentel nih kat Waroeng Penyet. Orang gituh lah aku suka... down to earth... bukannya dok kat bumi over nya lebih ke bulan bintang!!! Ohhh pelisss i dun like...

Ini plak sesi bergambo sebelum memasing nak berangkat pulang. Rasa macam sedih jugak sebenonya... bila lah agaknya dapat jumpa lagik kan??? Ehhh kami sekarang dok plan for 2nd ngeteh plak. Hopefully kali nih lebih ramai yang boleh join... the more the merrier :)

More Ngeteh @ Waroeng Penyet's picas here :D

No comments: