"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

09 December 2008

Raye aji di Kuale

Raya Haji arituh aku beraya kat kampung hubby (Lubok Merbau, Kuala Kangsar). Hmmm sedih memang lah sedih sebab ayah ngan emak beraya sendirik ajer (Along kat Cardiff, Dik Own gi umah Along dan aku plak balik Kuale) tapi sebab nanti hujung bulan nih nak balik ke Johor pulak makanya aku pun tak kisahlah raya kat Kuale. Itu pun nasib baik Acik ngan Cik Mimi (pak & mak sedara aku) anak beranak beraya kat umah ayah emak. Takde yang menarik pun raya kat Kuale... macam biasa makanan feveret aku kalo balik beraya kat Kuale nih cuma lemang ngan Tijori! Sampai kembung perut aku okay... terlebih lemang!!!

Saja nak tayang segala tok nenek kat dalam beg aku (aku bagi nama beg nih - begkakred sebab Kak Red yang hadiahkan masa dia jenjalan Bangkok arituh). See ada purse, ada handphone dua ketul (wahhh macam bagus ajer yeak???), ada MP3 yang aku dapat masa CNI Annual Dinner arituh (tak suka tapi guna jugak), ada beg kecik rerama (dalam tuh alat solek... hehehe lipgloss ngan perfume miniature ngan eyemo ngan cermin kecik) dan taraaa ada kiutilepi :)

Saja lah bawak kiutilepi tuh balik kampung. Ingat kotlah bley guna ker hapa ker (manalah tau kot nak singgah R&R yang ada wireless gituh) belakang dok ajer lah dia dalam begkakred yeak. Sampai kampung pun tak diguna sebab kat umah tuh memang dah ada PC ngan line internet tapi kan satu aku tak puas hati apa kesss kat Lubok Merbau tuh tadak coverage 3G??? Susah tau aku nak godek internet guna E71 aku tuh. Huh nampak bebeno dah lah lubok ulu plak tuh... opsss terlebih sudah!!!

2 comments:

Kak Red said...

heheheehe

bag kak red namanya kannn

nanti akak bagi stokin plak

'stokin kak red'

syok jer bunyik

cHiQuE CoMeL said...

stokinkakred plak lah namanya nnt... duhhh pnjg nama stokin tuh :D