"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

09 January 2009

Aku di"cib*i"kan :(

Hahaha macam siut ajer kan tajuk entry kali nih... bukan apa saja lah nak mengadu nasib. These few days enpon aku sering banget berdering... tak kira siang malam tapi aku tak sanggup nak jawab...

Banyak bebeno panggilan yang aku dapat - ada tuh dari orang credit card lah... pakej pelancongan lah... syarikat jual tong air lah... dan memacam lagik!!! Nak dijadikan cerita ada satu hari tuh (sebelum these few days) aku dapat panggilan dari sorang mamat 'kaf lam ya nga' tanya aku pakai credit card bla bla bla then aku tanya lah dia dari mana? Dia cakap dia nak offer entah apa aku tak ingat dan sebagai belasan aku dapat penginapan percuma. Hmmm aku memang tak suka lah semua tuh so aku bagitau bebaik cakap lelembut aku tak berminat. Belakang... dicarutnya aku kaw kaw wa cakap lu!!! Segala bagai entah hapa carut semua ada... terkujat aku!!! Kalau cakap pepelan takpe gak inih dia bantai menjerit kaw kaw jugak kat telinga aku nih... duhhh tak kuasa aku nak dengar then aku putuskan ajer line phone tuh! Trauma kan main aku dibuatnya!!!

Sejak tuh lah sampai sekarang aku takut betul nak terima panggilan tepon... asal nombor takde dalam senarai phonebook tuh memang haram aku nak jawab... memang siut 'kaf lam ya nga' tuh!!! Nak jugak aku komplen tapi lupa plak nak tanya kampeni apa nama siapa. Kalau tak harusss nama ko naik!!!

So kengkawan semua kot lah tetiba korang nak kol aku ker tapi tak pernah bagi nombor tepon korang kat aku hmmm mintak tolong sangat agar korang sms aku dulu. Makcik tak berani nak jawab kalau nombor tuh pelik... tak sanggup rasanya kena carut!!! Cuma yang jadik masalah kat aku... cemana kalau yang tepon aku tuh kampeni nak pangge datang interview kan... duhhh!

No comments: