"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

30 December 2008

Family Gather Day 2a

Second day - banyak program yang dah dirangka.

Breakfast time. Selain penginapan, makanan ngan minuman selama 3D2N nih ditaja sepenuhnya oleh sepupu ayah. Dah kebetulan dia ada wisma tuh kan... so sepanjang 3D2N tuh semua dok berkumpul kar situh ajerlah.

Hadiah lebih banyak dari tetamu yang hadir... masa registration on 1st day hanya lebih kurang 80 orang ajer yang mendaftar. Kira okaylah tuh ada harapan semua orang dapat hadiah. Oh ya hadiah nih semua pun ditaja oleh sesapa yang nak taja... dah tempat tinggal, makan ngan minum orang taja... tak reti reti ker nak taja menda lain... ops!

Lepas breakfast semua orang masuk dewan untuk majlis pembukaan / pengenalan. Hmmm bayangkan punyalah lama tak berjumpa dan ada yang memang langsung tak pernah jumpa tetiba berjumpa maka kenalah memasing kenalkan ahli keluarga! Family aku tak complete sebab Along sefamily takde :(

Tadaaa inilah cucu pertama Tok Omar (Pak Atan)... sebenonya pangkat pak sedara aku jer tuh (dia sepupu ayah & emak) tapi umur dia jauh lebih tua dari atok sedara aku yang bongsu. Hehehe jadik memula tuh macam kompius nak panggil dia pakcik atau atok sebenonya. Hah cucu Pak Atan nih lah yang baru bersalin dan dapat oneng² pertama Tok Omar (generasi keenam).

Masa acara dalam dewan nih diadakan semakin ramai kaum keluarga yang baru sampai. Hmmm harapan nak dapat hadiah macam kurenggg ajer nih... Selesai majlis pengenalan diri dekat kul 12 tengahari then terus lunch dan acara sebelah petang akan bersambung dalam next entry :)

No comments: