"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

01 January 2009

She turns 1 yr old

Lupa nak bagitau harituh "bluberiti" dah setahun usianya. Hmmm aku tak tau lah exactly bila "bluberiti" manufactured tapi aku hanya ambik kira sejak dia jadik hak milik mutlak aku :D

Tadaaa roadtax baru untuk "bluberiti". Aku ambik gambo roadtax nih pada 31 Disember 2008. Maknanya dah lebih dua minggu roadtax nih tak bertampal lagik!!! Hahaha memang manjang dok letak roadtax baru tuh dalam "bluberiti" tapi tadak masa nak menampal... sila salahkan hubby aku yang tak menyempat nak tampalkan!

Semalam jugak (31 Disember 2008) "bluberiti" mencapai jarak 15000km. Perghhh dah nak kena gi major servis tuh! Kengkunon tengahari tadik nak bawak servis lah tapi nan ado... pusat servis totop lah - kan ker cuti tahun baru!!! Nampak gaya kena tunggu Sabtu ajer lah yeak...

Sepanjang setahun "bluberiti" bersama aku... so far so goooood. Last wiken masa cuti Krismas balik kampung sempena Family Gathering tuh aku berkesempatan memandu dari Ayer Keroh ke Kluang. Lama seyyy aku tak memandu jejauh nih... last bila pun aku tak ingat dah! Kira boleh tahan lah... paling laju aku berani tekan pedal minyak tuh cuma pergi setakat 140km/j jer. Tak berani lah nak lelebih... nanti sampai plak surat chenta! Dengan kelajuan 140km/j takde gegar bagai... kira okaylah tuh kan??? ;)

cHiQuE:
Thanx for being a good buddy for me "bluberiti" :)

No comments: