"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

06 January 2009

UPM - KWSP - UPM

Harinih ambik cuti menyelesaikan pelbagai perkara (erkkk pelbagai ker???). Aku blom register kursus lagik untuk new semester (final beb!). So pepagi tadik kena gerak ke UPM dulu untuk ambik surat pelepasan pengeluaran simpanan KWSP. Jalan ke UPM tuh alah dah biasa lalu kan so macam terer ajer lah pecut lelaju... then dari UPM nak kena ke KWSP Jalan Gasing plak. Duhhh tak penah aku gi sendirik nih so tawakal ajer lah ikut signboard! Ikut highway KL - Seremban then masuk ke arah Desa Waterpark. Pandai gak aku rupanya... tuh pun drive pepelan jer takut karang terlepas simpang. Hehehe sebelum nih bley kata apa jua urusan hubby yang tolong drive tapi kali nih kena sendirk buat sebab hubby dah kekurangan cuti tahunan!

Habih urusan kat KWSP patah balik plak ke UPM semula untuk bagi slip pengeluaran tuh... perghhh gila letih dan lampu tangki petrol "bluberiti" pun dah menyala. Hmmm kalau baru menyala tuh kira bley pegi lagik 50km... alah jauh lagik tuh! Sampai UPM settle registration bagai terus berangkat pulang ke Puchong. Sempat isi petrol (full tank!) kat Puchong Permai then tapau ayam goreng McD. Cadangnya nak masuk ofis halfday tapi tiba umah pun dah tengahari dan tetiba rasa letih seyyy... dapat tido tengahari nih best jugak!!! :D

1 comment:

zeti said...

zt x pi buat pun lg pengeluaran kwsp ni.. huhuh.. sama la kita, last sem.. jom buat yg tbaik utk tis sem.. chaiyok!!

:)