"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

25 March 2009

Mee Rebus Ramli

Hmmm lupa nak cerita...

Lasy wiken balik Kuale Kangsar. Hmmm anak sedara sepupu hubby kawin. So macam biasa bertolak dari umah pagi dah nak masuk tengahari. Keh keh keh sebab pagi hubby aku memang kalo tak jejak tengahari tak sah!!! Sepanjang perjalanan keja aku - tido! Hmmm tuh pun tak lena sangat kekejap terjaga... rasa macam laju jer hubby drive. Aku kan macam mengong sket kalo naik keta lelaju nih... hah kalo drive lelaju sendirik takpe :D

Sampai Kuala Kangsar terus gi umah pengantin. Lepak kejap then terus makan. Lepas makan adusss mata aku macam berattt ajer so apalagasss sementara nak menunggukan MIL aku dok borak jumpa sedara mara maka menantu kesayangan sambung tido! Sapa kata kalo dok sebelah driver tak penat??? Letih jugak tau...

Kitorang kat kampung dua hari jer. Ahad petang dah balik tapi sebelum balik FIL aku ajak lunch kat Lenggong. Perghhh gila jauh nak mencarik makan!!! Aku memula memang tanak makan banyak sebab kat mata ngan kepala dok terbayang Mee Rebus Ramli. Kengkunon cadang nanti on the way nak balik Puchong bley singgah Ipoh makan mee rebus. Hmmm tapi kan memanglah masa lunch tuh aku makan nasik sket cuma lauk tuh ya ampunnn semua aku yang kasik licin!!! Serius... ikan bakar, kerang rebus ngan sambal udang semua aku yang perabihkan. Sayanggg wooo dah lah sedap... tak nak lah nanti dalam perjalanan balik aku terkenang lauk yang tak licin plak!

Habih lunch balik umah kitorang terus siap nak balik Puchong. Hmmm on the way hahaha macam yang hubby dah janji kat aku - Mee Rebus Ramli. Gila mentekedarah aku nih!!! Makan makan makan... mana ler pipi tak bulat! Order satu jer sebab hubby kenyang lagik... hahaha aku sorang gila makan btol! Bukan apa aku nih takut nanti terkenang jer... biasalah aku kalo tak dapat kan nanti terbayang depan mata... hahaha!

FIL kata nanti lenkalik balik nak gi Changkat Jering plak... makan mee banjir udang! Walaaa mertua aku tuh bagus kan??? Memang dia tau menantu dia suka makan makan makan... hehehe jeles tak??? :D

cHiQuE:
Sowielah gambo makan tadak... sebab sebelum makan memang cadang nak ambik gambo tapi bila makanan dah tiba langsung tak ingat kamera. Hiksss :lol:

No comments: