"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

28 March 2009

an-nyong-ha-se-yo

Ececece semenjak bercinta ngan JunPyo (hahaha gelak golek²) aku dah belajo baser Korea... nanti kan senang nak berkomunikasi gituh. Hubby aku pun dah tak terkata apa cuma dia nasihat - "tengoklah JunPyo sampai muntah..." Hahaha tuh compliment ker hapa tuh??? Jelesss ;)

Pepagi tadik dah kluar rumah hantar ayah ngan emak ke epot. Ramai giler manusia... Hmmm nak check in pun beratur panjang jugaklah. Sib baik banyak kaunter yang bukak.

Beberapa bijik beg yang nak dibawak. Hmmm tengok sket ajer kan tapi berat umangaihhh sampai terlebih 4.8kgs!!! Hmmm tuh barang cucu lah yang lebih tuh... kopak Angah korang tadik membayo lebihan muatan tuh maka tak payah lah masukkan duit kat akaun Along yeak... hehehe :D

Say cheese :D
(bulatnya pipiii... arghhhhh!!!)

Nih sebelum ayah ngan emak masuk balai berlepas. Rasanya kan aku memang tak sesuwei lah pakai kaler ijau... hmmm aku nampak gemuklah ngan kaler ijau!

Lepas hantar ayah ngan emak kami (aku ngan hubby) balik umah dulu. Bersiap plak nak keluar ke TNT PJ amik dokumen hubby. Lepas amik dokumen aku mintak tolong hubby tunjuk arah ke Bukit Travers Bangsar. Sebenonya Jumaat minggu depan aku ada dating ngan sorang awek tapi tak reti plak nak drive sendirik gi amik awek tuh kat umah dia. Sooo hubby kena lah jadik GPS bergerak... tunjuk cemana nak ke umah awek tuh kalo ikut Federal Highway (yea awek... saya lalu depan umah awak tengahari tadik!) Hahaha harap ada enpon canggih jer tapi nak guna GPS pun tak reti!!!

Lepas lalu depan umah awek tuh kami terus gerak ke tempat biasa - Sunway Pyramid!!! Hahaha takde muka lain yang nak ke SP tuh... bebalik aku!!! Macam biasa jugak kalo ke situh takde menda lain yang nak dibut selain dari tengok movie. Harinih kitorang tengok citer Race To Witch Mountain lakonan The Rock. Best wooo citer tuh... aku sukaaa!!! Tetiba rasa macam jatuh cinta plak ngan The Rock tapi hmmm JunPyo masih tetap di hati ;)

Habih tengok movie terus balik umah. Ehhh tak balik umah terus tapi kami singgah tengok show unit umah teres nama Lavender kat Puchong Prima. Cantik lah plak kan... hmmm tergoda pun yea jugak. Rasa macam nak sambar sebijik. Aku ngan hubby siap dah sesuka hati book sendirik umah mana yang berkenan (nombor lot: 195, nombor umah: 7, umah ke-4 dari arah jalan masuk). Wahhh macam kenalah plak kan... 1 campur 9 campur 5 sama ngan 15. Aku suka nombor 15 ngan 4 ngan 7. Korang tak perasan ker??? Kan ke kena ngan tarikh lahir aku tuh - 15477. Walaaa rasanya memang umah tuh aku punyalah!!! Dah lah depan umah tuh plak taman... kira bley tahan luas lah jugak kawasan depan tuh. Hmmm kena buat istikharah malam nih dan korang jangan terkejut yeak kot tetiba esok aku post entry yang aku dah pegi buat booking umah tuh!!!

cHiQuE:
Thanx Nuar sebab sudi sesama hantar ayah ngan emak gi epot pepagi buta tadik...

2 comments:

*adie* said...

wag hensemnyer ayah!!!

cHiQuE CoMeL said...

ehem ehem tgklah sapa anak dia... hahaha tetiba ajer :))