"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

03 April 2009

Merendek Day 1

Gumbira :)

Hmmm cemana nak start citer??? Seronok! Lama giler aku tak jumpa Elle. Rasanya dua tahun ada kot! So macam tak puas pun yea jugak sebenonya but sementelah kesihatan Elle tak berapa mengizinkan makanya tak bleylah nak lelama kan. Aku yang sihat mihat nih pun balik umah lenguh kaki apa lagik lah dia kan...

At 1.50pm aku sampai depan umah dia kat Bangsar (kuar ofis at 1pm sharp!). Perghhh gila jem tak hengat kat Federal Highway tuh. Maklum GPS bergerak aku tunjuk arah gi Bangsar ikut FH makanya aku pun kena ikut FH lah! Karang ikut jalan lain mau aku entah ke mana pegi...

Tempat pertama dituju - Chilli's kat Bangsar Shopping Complex sebab ada orang mengidam nak makan steak (aku namakan dia as Rob Thomas... muahahaha). Chehhh!!! Hmmm serius nih first time masuk Chilli's... nak order makan apa pun aku tatau. Kalo kata gi Secret Recipes ker aku terer lah... siap dah bley hafal menu wa cakap lu!

Menu orang mengidam steak... hiksss :)

Elle's - tatau apa nama menu nih!

Pose makan secara bersopan... hehehe :))

Mine - Cajun Chicken
(menu orang diet???)

Hmmm tak habih pun aku makan... kata diet kan hahaha maka kenalah coverline sket (tapi ayam ngan fries licin!). Habih makan borak (tadak gossip!) bayar bil... aku ngan Elle sempat jenjalan kat BSC tuh. Rob Thomas plak rasanya terus balik ofis dia semula kot... takkan nak mengikut kitorang dua plak kan... macam tak sesuwei ajer!

Dari BSC aku ngan Elle ke Bangsar Village plak. Perghhh Elle mangajo aku nih. Nanti esok lusa aku dah pandai jenjalan sendirik nih hmmm susah!!! Jenjalan BV then lepak kat apa ke nama kedai coklat kat main entrance tuh??? Hmmmm...

Mine - Princess of Iceland & Elle's - tatau apa ke nama???

Hmmm order air sajork sebab serius perut dah tak muat! Maklum tank kecik lah katakan... Tuh pun nak habihkan air nih sikit punya lama. Gossip sesikit hehehe then baru kami angkat bont*t. Makasih Elle banjer saya minum kat situh ;)

Habih minum ais coklat then jenjalan lagik kat BV tuh. Hehehe kesian orang sakit tuh... aku pun kira dah ala² praktis jalan secara lemah lembut gituh - macam pengantin! Habih semua acara baru aku hantar Elle balik umah. Tetiba rasa terer dah ngan jalan gi umah Elle tuh. Sempat singgah weewee then terus aku chiow...

Hmmm giler jem jalan nak balik Puchong. Hubby dah texted sesiap jalan nak balik... ikut jalan tuh jalan nih tapi tetiba entah jalan mana yang aku masuk. Malam maaa dah lah tuh hujan plak!!! Aku pun tatau cemana tetiba aku dah ada kat area Damansara... hmmm sib baik aku macam terer sket carik arah ke NKVE. Kalo 12 tahun dolu sesat macam nih harusss aku dah nangis sensorang dalam keta tapi sekarang ecececeh bila lagik nak sesat sendirian berhad kan?! Tak sesia aku isi petrol penuh tangki pagi tadik...

Selamat sampai umah at 8.40pm. Kira terer jugak lah tuh... lenkalik bley kuar jenjalan sendirik lagik yeak... muahahaha :))

cHiQuE:
Sowie gambo Rob Thomas tak dapat nak aku siarkan (artis maaa!) hmmm lupa plak aku nak mintak izin kat dia tadik! Thanx Elle & Rob Thomas... jangan serik yeak ;)

No comments: