"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

22 October 2009

Ekor tersepit... pity him :(

Coca takde mood nak main semalam. Dikhabarkan ekor kembang macam ekor rakun tuh sudah tersepit di pintu dapur. Tatau lah cemana kejadian berlaku sebab kengkadang memang kawasan kondo aku tinggal nih ada angin lintang melanda secara tetiba...

Balik keja semalam bawak gi klinik tapi malangnya klinik tuh tak bukak on Wednesday. Maka terpaksalah Coca menahan sakit (manjang Coca dok jilat jer ekor dia tuh). Kesian plak tengok. Singgah farmasi beli picagari kengkunon nanti balik umah daddy dia nak tumbuk kasik hancur Milidon pastuh campur dalam air kasik sumbat dalam molot Coca. Sampai umah still Coca tak aktif sangat. Termenung ajer kerjanya. Mungkin mengenang nasib diri yang dah tersepit ekor tuh. Tengok muka kesian Coca tuh niat daddy dia nak sumbat Milidon pun terbantut...

Melepek sesaja Coca malam tadik. Mula nak biarkan ajer dia cage free tapi karang kot tetiba memalam dia memain then nanti pintu dapur tuh tertutup lagik buat naya jer. Memang harituh mommy dia dah terpikir cemana gaya kalo Coca tersepit kat pintu dapur (sebab angin kengkadang memang maha kuat kat area dapur tuh) dan tup tap memang dah tersepit pun. Hmmm kira memang btol lah kata² sorang ibu tuh bley jadik doa... ecehhh.

So harinih tugas daddy dia membawa Coca gi klinik. Pagi tadik memang nampak Coca macam dah kembali aktif tapi bila pegang ekor dia mula lah meow². Mungkin ada rasa sakit² lagik kot. Takpe lah nanti pepandailah doktor tuh tengok cemana... harap semuanya okay.

cHiQuE:
Hmmm tuh baru bela anak kucing... ;)


No comments: