"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

28 November 2009

It's AidilAdha (Day 2)

Harinih takde aktiviti apa pun... dok umah sajork :D

Tengok tuh pepagi dah buat hal Coca nih. Dia bley panjat grill tingkap kat bilik tido aku (gila tinggi tuh tau) sebab nak tengok pemandangan plus burung terbang. Coca memang spesis kucing yang mencintai alam sekitar gituh. Adoyaiii bley dia berpaut dok dendiam kat atas tuh lelama tau. Pastuh dah panjat tak reti nak turun plak...

Petang Mak Itam (adik emak) sekeluarga datang. Pak Itam baru bertukar ke Batu Pahat so tuh pasal tahun nih memasing berkumpul kat Kluang. Firdaus ngan Farrah (anak Mak Ha - adik emak jugak) pun ada sebab harituh masa Mak Itam pindah diorang lah yang menolong sekalik...

Malam lepas Maghrib berjemaah ayah buat baca Yaasin ngan tahlil sket. Dah reramai berkumpul tuh kan lagipun bukan selalu dapat berkumpul reramai sekaligus. Selalu pun kalo hari² biasa kat kampung aku asal Maghrib memang kena berjemaah kat umah lepas tuh mengaji Quran. Sejak dolu aku kekecik ayah dah buat macam tuh sampailah sekarang nih.

L-R: cHiQuE, Farrah, Atikah & Amira

Sapa paling comel??? Hahaha aku yang paling tua (umur) tapi ngapalah aku yang paling kemetot nih??? Hmmm opsss orang comel memang macam tuh kot. Kesemua kazens aku di atas masih single and available tapi Amira masih di bawah umur yeak kengkawan ;))

Lepas solat Maghrib dan Isyak berjemaah hok pompuan semua dok berkumpul kat dapur menyiapkan dinner. Hok lelaki kemain landing depan TV dan ada plak kepala yang mengajar kazens lelaki kekecik tuh main daun terup ;)

No comments: