"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

14 November 2009

Layang² terbang melayang

Pepagi harinih kena bawak "bluberiti" pegi Poton Servis kat Taman Perindustrian Puchong untuk servis 30,000km. Besides servis tukar minyak enjin bagai sekalik mintak tukar brake pad sebab dah ala² ada lagu hip hop bila tiap kali tekan brake. Tup tap cek ituh inih bagai rupanya tayar dah bengkak sebelah. Adehhh malas nak pikir banyak lagipun nanti esok lusa kena tukar jugak kan makanya okay tukar. Unfortunately model tayar hok "bluberiti" pakai takde dalam simpanan plak. Hmmm kena pegi carik sendirik kat kedai tayar ajer lah...

Siap semuanya... bayar then chiow!

Pegi kedai tayar hok sama brand "bluberiti" pakai plak kat Bandar Puteri. Walaaa ada buat promotion sportrim lagik situh. Murah gila babas. Hmmm kuatkan iman dan jangan sesekali terpengaruh. Memula kunon nak tukar tayar hok bengkak tuh sebijik sajork tapi arghhh tetiba empat bijik sekalik aku angkut. Apa dah jadik??? Alang² harga tak jauh beza makanya aku sambar Michelin empat bijik. Hahaha bunyik macam racing jer tayar tuh kwang kwang kwang. Opsss aku adalah seorang pemandu berhemah dan masih menggunakan tayar standard 15 inci (ker 16 inci???) tuh yeak ;)

Siap semuanya... bayar then chiow!

On the way balik umah aku drive "bluberiti" rasa macam tak best plak. Bukan tak best hapa tapi rasa macam alignment sudah lari. Asal lepas stereng maka mulalah melelong melayang gituh. Stereng plak tak berada dalam kedudukan tegak asyik menyenget manjang. Padahal masa servis pagi tadik siap balancing, alignment, chamber bla bla bla. Pastuh tukar tayar buat lagik balancing (udah dabel di situh!). Tak puas hati punya pasal ajak hubby pegi workshop dedekat umah ajer. Buat alignment balik. Rupanya chamber larik lagik. Adehhh apa dah jadik??? Pagi tadik hok masa servis tuh entah iyer buat ker tidak aku pun tak perasan plak. Malas pikir lagik buat ajerlah. Luckily mamat kedai tayar tuh sungguh rajin melayan. Siap suruh aku drive ke sana ke mari sampai bebetul puas hati ngan kedudukan stereng tuh.

Siap semuanya... bayar then chiow!

Sebelum balik umah sempat hantar "bluberiti" pegi mandi manda. Bulan nih "bluberiti" kena park kat 2nd carpark. Tak kisahlah walaupun kena berjemur janji badan dia tak berkarah macam masuk estet ;))

Sampai umah cek plus godek ituh inih tetiba ternampak sesuatu ituh kat badan "bluberiti". Bersambung...

No comments: