"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

11 November 2009

Potong! Potong! Potong!

Last Sunday bawak emak pegi berubat ngan sorang ustaz kat Shah Alam. Tak hengat apa ke nama ustaz tuh tapi dia suka bebeno sebut "potong!". Dalam seploh perkataan ayat dia tuh bley kata lapan adalah "potong" so bagi memudahkan aku untuk ingat ustaz tuh makanya aku ngan hubby decide to call him Ustaz "potong" hahaha :))

Dalam pada dok berubat emak maka aku pun terbabit sama. Hmmm ikutkan jer lah. Biasalah ustaz tuh tengok² tanpa melibatkan sebarang sentuhan pastuh potpet potpet potong potong potong. Korang tak paham??? Gasaklahhh...

Yang aku nak citer kat sinih adalah... aku sekarang nih kena puasa makan ayam, telur, pisang, eskrem, durian, ikan sungai, ikan yang namanya mula dengan huruf T (terubuk as well... arghhh!!!), coklat dan banyak lagiklah yang aku tak teringat senarainya. Adusss memang konfem kurus nih sebab bley kata semua makanan yang ustaz tuh suruh puasa adalah feveret aku!!! Aku bukanlah superman... aku juga bisa nangis!!! Memang nangis wooo sebab dok pikir apa aku nak makan lepas nih??? Taugeh masak air ajer lah gamaknya... sob sob sob aku mana makan taugeh :((

Hmmm dan sekarang dah masuk waktu makan tengahari tapi aku tak turun pegi cafe pun. Siap bawak bekal roti dengan Jus Mate 5 sepeket kengkunon kot lapar karang aku balun roti sepapan. Hmmm... roti bley makan kot kan???

cHiQuE:
Entry nih memang takde kaitan pun ngan iklan P1 WiMax tuh. Harap maklum!


No comments: