"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

14 November 2009

Terguris tahap megasakti :((

Sambungan dari entry hok sebelum nih...

Sampai umah cek plus godek ituh inih tetiba ternampak sesuatu ituh kat badan "bluberiti". Bumper belah depan udah ada keRETAKan gituh!!! Adalah panjang dalam 3 inci kot. Adussss dah lah seharian harinih habih kat dia ajer dah ribu raban belakang sampai umah hati terguris plak. Adusss... kecewa sungguh.

Tak tau sebenarnya cemana jadik gituh. Nak kata ada terlanggar apa² macam takde plak. Entahlah sebab ekceli dah lama berbulan rasanya aku tak drive "bluberiti". Kalau ada pun few times jer masa nak pegi rehearsal anniversary kat ofis arituh. Lagipun bebaru nih memang dia di bawah tanggungjawab hubby sepenuhnya memandangkan "encik-oren" berada di dalam tahanan gituh. Sedih sangatlah...

Selain dari kesan retak tuh ada plak kesan calar balar yang takde ler besar mana pun kat bumper depan jugak tapi still buat aku kecewa tahap gaban. Macam kene gesel ngan motor gituh lah. Aduhhh... dabel triple kecewa dah nih tatau nak cakap :((

Tuhlah ayah selalu pesan... jaga "bluberiti" macam aku jaga nyawa sendirik tapi sekarang apa dah jadik??? Hmmm...

No comments: