"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

17 November 2009

Train your brain ;)

Nih lah keja aku sekarang... melayan sudoku sampai santak pala hotak :(


Selalu tengok hubby jer melayan menda nih. Kengkadang macam khusyuk sangat. Tak kiralah kat mana ada sudoku harusss hubby layan. Apa lah yang best sangat tuh kan??? Tapi orang kata tak kenal maka tak cinta. Sesikit tuh aku belajo lah jugak ngan hubby.

I hate numbers ekceli!!! Memang tak suka dan sebab tuh sejak zaman tok nadok dolu aku paling tak suka subjek Matematik. Masa UPSR Maths lah yang buat result aku ada B seketul. Pastuh masuk sekolah menengah dapat plak cikgu Maths yang garang gilosss so nak tak nak kena gak belajo bebetul sebab takut kena rotan. Maka results Maths untuk SRP dan SPM aku dapat C3. Hahaha kira okaylah tuh sampai aku buat sujud syukur okay sebab kira power jugak lah tuh. Thanks to my dear Ika jugak yang selalu tolong aku waktu kelas Maths Cikgu Budin dolu...

Ayah memang terer Maths. Cuma tinggal lagik bila setiap kali ayah ada peluang ajar aku Maths memang tak sah kalo tak menangis. Serius tak tipu nih! Garangnya yaaa ampunnn sampaikan aku rasa Cikgu Budin (cikgu Maths aku masa kat sekolah menengah lah tuh) takde ler garang sangat macam ayah.

Masuk universiti masa buat 1st degree sama jugak Maths lah subjek yang paling aku tak minat ditambah lagik ngan subjek Statistik. Memang bley bungkus ala² kacang putih CGPA aku sebab dua subjek nih. Luckily kengkadang agaknya orang kata rezeki dari langit kot (hahaha) tetiba bley plak dapat result okay (okay means tak gagal lah tuh).

Masa sambung masterji plak aku tak sangka kena lagik belajo Statistik. Adehhh aku memang sungguh gerun dengan subjek nih. Itu yang sampai memalam buta siap citcet ngan koling² lecturer tanya pasal assignment sebab tak reti nak buat. Alhamdulillah Prof. Dr. Musa memang bagus sangat sebab rajin melayan student dia yang lembs macam aku nih hehehe. Know what??? I got A- for Statistics. Janji ada A di situh :D

Apa yang aku merepek panjang sangat nih??? Back to sudoku. Aku beli buku sudoku kecik agar senang nak bawak ke mana². Pastuh kalo tak reti bley mintak tolong hubby ajar yang arghhh garang macam ayah jugak!!! Sekarang baru buat hok novice (tahap easy sebenonya tuh) tapi aku terpaksa ambik masa setengah jam jugak nak selesaikan. Hehehe memang lembs!!! Jangan salahkan RAM aku yang lembs sebab aku memang pening tengok numbers sebenonya... huhuhu alasan!!!

No comments: