"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

10 December 2009

4 wiken yang panjang

Wahhh mulai esok selama empat minggu berturut akan ada wiken selama 3 hari!!! Yiebaaa yiebaaa andreee andreee ada harapan RM aku menyusut nih. Macam yea lah tuh ;)

Wiken nih (plus cuti bestday Sultan Selangor plus bestday Along skalik) takde program apa rasanya. Movie mungkin. Pastuh nak jenjalan Ikea sebab emak pesan suruh tengokkan (tengok ajer bukan beli kan emak???) kuali leper untuk bakar ikan. Sesambil tuh bley singgah lepak makan Meatball Ikea. Owhhh nak kena bawak CocaNur pegi 3rd vaccination jugak. Nak kena kemas umah jugak sebab dah berkarah berhabuk rasa nak pengsan...

Next wiken (plus cuti Awal Muharram) nak balik Kluang sebab dah janji ngan emak nak pegi kenduri kawin Penoreh Getah. Hmmm ada harapan tengok drama airmata nih huhuhu. Cik Mimi awal² dah bagitau tak mau pegi sebab takut nanti tetiba Kluang banjir kilat. Aiyokkk emosi lah plak makcik aku sorang tuh. Mak Itam ngan Mak Oteh sekeluarga pun dengarnya nak join drama airmata. Aku??? Takde drama² kot... hehehe tatau ;)

Next next wiken (plus cuti Christmas) macam takde apa program jugak. Cida UUM katanya nak turun Kolumpo. Kalo konfem mungkin aku cuba melaksanakan pen"dating"an dengan dia kot. Huishhh aku hutang JCo Donuts kat dia tak berbayar lagik nih. Hmmm awak pun ada hutang kat saya kan Cida??? Apa yeak???

Next next next wiken (plus cuti New Year) hmmm MUNGKIN nak balik kampung hubby plak sebab ada sepupu dia kawin kat Parit Buntar. Tatau lah plak kendurinya hari apa (2 Januari kot). On the next day nya tuh plak (3 Januari) sepupu hubby hok lagik sorang plak bertunang kat Kota Warisan Nilai. Ikut lah mana satu yang hubby nak pegi (tapi kena pilih salah satu ajer yeak...)

Banyak plak cuti rasanya sampai dah tak tau apa program nak dibuat. Nak jenjalan ke sana ke mari konfemlah menyusutkan RM tak terkata. Duduk lepak kat umah ajer lah gamaknya sambil layan cenel movie. Hmmm tak pun menghabiskan baca novels plus buku² yang berlambak tak bersentuh tuh... yesss good idea ;)

No comments: