"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

28 December 2009

Cakap pasal sponsorship

Awal bulan depan a.k.a tahun depan kampeni tempat aku keja nih nak buat staff annual dinner. Makanya seperti biasa kalo dah kata nak buat dinner kenalah mintak sponsor untuk hadiah² yea tak??? Kalo tak takde lah hadiah lucky draw untuk staff gituh.

Yang menjadi balaci orang kuat mintak sponsor nih aku lah. Aiyokkk!!! Tak suka sebenonya buat keja² memohon simpati bagai nih. Aku dah email to few suppliers yang bikin business ratusan ribu raban ngan kampeni. Aku jugak dah follow up koling² suppliers.

Yang bikin aku panasss sekarang nih memang lah dah ada few suppliers yang dah hantar hadiah tapi suppliers yang tak hantar tuh disuruh plak aku merayu oleh orang besar tak besar sangat kat ofis nih. Aiseyyy bukan jiwa aku lah plak nak meratap merayu nih. Pastuh plak nak merayu pada yang tak sudi... cemana tuh??? Yealah nampak sangat kan aku dah email aku dah follow up koling² bersuara lemak merdu buluh perindu tapi kalo dah suppliers tuh tanak bagi hadiah takkan aku nak paksa kot??? Akal letak kat kepala lutut btol lah... mencikkk!!!

Citer sponsorship lagik nih. DikOwn kan nak kawin bulan Februari tahun depan makanya aku telah berbesar hati menawarkan diri nak sponsor air mineral BESARRR punyaaa untuk letak kat meja jemputan. Semangat tuh sebab aku tak tau nak sponsor apa??? Karang buatnya dimintak sponsor pelamin ker mekap artis ker kan naya.

Pastuh kan pikir² balik baru terpikir cemana gaya aku nak bawak balik kampung air mineral BESARRR punyaaa tuh nanti yeak??? Bukan nak beli sebotol dua tapi mau cecah bercarton. Santak lah plak "bluberiti" aku tuh. Dah lah sekarang nih barang² CocaNur ajer dah separuh bonet keta.

Jalan terbaik nampak gayanya aku bank-in ajerlah duit sekian² jumlahnya kat dalam akaun emak. Nanti pepandailah emak ngan ayah pegi beli air mineral tuh. Ingat memula harituh aku nak pegi beli kat Mydin kotlah murah sket kalo beli borong bebanyak kan tapi apakan daya. Takkan aku nak balik kampung masa kenduri DikOwn nanti naik lori kot. Sowieee naik lori ;)

7 comments:

Aidi-Safuan said...

huhu...beshnyer dapat gift.dulu nak buat dinner punya lah susah nak cari orang nak sponsor.sedey jerk

..nOj.. said...

eeiii x kuasa kan nk mintak2 ngan org ni... malu je rase suara nk kena meliuk lentok, sambil pusing2 wayar talipon... isshhh

cHiQuE CoMeL said...

@Aidi-Safuan
hmmm susah & x suka sebenonya nak carik² sponsor nih tp nak buat mcm mana terpaksa jugak buat...

@..nOj..
hahaha yealah tuh suara kena ala² lembut lemah gemalai maklumlah nak mintak brg free... mmg x kuasa kan :((

Aidi-Safuan said...

huhu..banyak ke dapat sponsor?sape kasik?

cHiQuE CoMeL said...

@Aidi-Safuan
nak kata bnyk sgt pun x jugak tp kira bolehlah. semua hadiah suppliers lah yg bg...

JAI said...

chique comel leh link tak blog kita yang tak seberapa nie?

http://teratakarmo.blogspot.com

TQ

cHiQuE CoMeL said...

@JAI
wokey saya dah link ur blog tuh :D