"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

24 December 2009

Gementar... adehhh

Harinih Fatin pegi sekolah ambik result PMR. Aduhhh aku yang gementar menggelabah puyuh nih. Cemanalah result dia agaknya??? Ada harapan tak agaknya dapat laptop sebijik??? Dapat tiket pegi balik Kolumpo - London dengan segala perbelanjaan ditanggung??? Hahhh dapat apa lagik??? Huishhh memacam janji yang ditabur nih...

Pompuan tuh kengkadang tak bley nak dijangka. Muka seposen ajer tapi aku tau dia pun mesti menggelabah jugak. Nih pagi tadik aku kol DikOwn katanya hantar Fatin balik umah ibu dia dulu untuk tukar baju (sepanjang cuti sekolah nih Fatin memang duduk kat umah emak ajer). Beriyer Fatin nak pegi ambik result dengan baju sekolah. Pompuan tuh memang ada sikit cerewet mengikut kakak dia yang mana satu lah tuh???

Rasanya dedolu aku ambik result SRP ngan SPM pakai seluar jeans ngan tshirt ajer kot. Takde meriah² nak pakai baju sekolah sebab macam bley agak jer muka takkan masuk sotkabar punya. Lagipun aku dolu cuma target untuk lulus Maths jer. Hahaha gila sadis kan??? Bukan apa sebabnya subjek yang lain tuh aku macam dah bley bajet akan lulus. Aku kan lembab sket bab angka² nih... mengaku tuh!!!

Cuma yang tak bestnya... aku dapat tau (jeng jeng jeng) sebelum aku ambik result tuh tak kiralah UPSR ker, SRP ker, SPM ker sebenonya ayah dah tau dulu. Mungkin agaknya ayah dah kol PPD ker sekolah ker (ayah kan Yang DiPertua PIBG kat sekolah aku tuh bertahunnn lamanya) kan??? Yeaaa memang tak dapat nak kasik surprise langsung.

Apa² pun aku mendoakan kejayaan Fatin harinih. Huishhh tak senang duduk nih tau dan aku percaya emak dengan Cik Mimi kat rumah tuh lagik tak senang hati tapi erkkk emak lagik over dari Cik Mimi rasanya huhuhu ;)

No comments: