"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

29 December 2009

Sakit perut... adoyaiii!!!

Adoiiilahhh dari pagi tadik dok sakit perut macam hapa nih. Tatau ngapa. Mungkin salah makan agaknya. Semalam melantak nasi goreng kampung yang sungguh pedas cili padi plus telur mata kerbau. Masa makan tuh memang heavennn sebab terasa kepedasan cili padi yang hamat. Dah makan nasik goreng kampung bley plak lagik memalam hari sambil melayan BOF kat 8TV dok melantak kopok lekor entah berapa keping. Lupa diri btol!!!

Tetiba pagi nih sakit perut kemain. Memula sekalik pastuh dua kali pastuh tiga kali. Adehhh cemana nih??? Disebabkan rajin bersemangat nak pegi keja makanya datang jugaklah ofis (tunjuk rajin sewaktu boss tiada di ofis... motif???) tapi bila dah sampai ofis adoiii tak bley tahan!!! Rasa macam nak muntah pun ada nih...

Kira harinih setakat sampai pukul 1pm ajerlah dok ofis. Dah pegi HR tadik mintak slip nak pegi klinik. Lunch hour karang pegi then terus berambus balik umah. Tak dapat MC kalu maka aku sukasuki nak ambik emergency half day sajork. Memang dah rasa lembik sangat nih. Nak balik umah tido lalalala :D

cHiQuE:
Hmmm pegi karok petang nih pun macam menariks gak kan??? Tak pun gi tengok movie. Hari Selasa pompuan dapat harga tiket murah kat TGV kan??? Hahaha yo lah tuh...

5 comments:

amirah said...

moga cpt sembuh

Aidi-Safuan said...

hehe...alasan nak amek MC je tuh kot.huhu

cHiQuE CoMeL said...

@amirah
thanx :D

@Aidi-Safuan
hahaha ini sakit bebetul lah bukan buat² :p

missiesya said...

semoga cepat sembuh...org tua2 pesan..lau skit perut...cuba cmpurkan sedikit tepung gandum dgn air panas suam2..then minum insyallah sembuh

cHiQuE CoMeL said...

@missiesya
owhhh mcm tuh ekkk??? hehehe apa rasa agaknya yeak??? nway thanx for the petua... nnt klu berani saya cuba ;))