"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

03 January 2010

Aktiviti niuyer 2010

Niuyer berjalan seperti biasa takde langsung yang luar biasa...

Malam niuyer lepas layan BOF dengan tak semayang Isyak aku terus tido awal. Bangun semula bout 3.30 pagi tengok gerhana bulan. Nak kata nampak sangat tuh tidaklah tapi alhamdulillah bulan memang kelihatan walaupun tak berapa nak jelas sangat dari tingkap ruang tamu mahupun bilik kat kondo aku nih. Kebetulan plak gerhana bulan pada malam Jumaat keliwon :D

Semayang Isyak pastuh terus buat semayang sunat gerhana pastuh tak terus tido tapi layan movie kat Astro back to back lagik. Gilaaa!!! Entah pukul berapa terlelap pun tak sedar. Nasib baik Coca meow² kejutkan bangun Subuh. Idok kalu harus jadik jamak takyah ;)

Siang niuyer hmmm layan movie back to back lagik. Rasa nak muntah!!! Keluar pegi hardware store ngan hubby beli jaring ngan dawai untuk tutup kat grill yard belakang nih. Beriyer poloh² sana sinih suami isteri dok mengemas yard belakang. Lega bila yard tuh dah lapang :D

Jenjalan??? Takde jenjalan pun on the 1st niuyer. 2nd niuyer baru jenjalan pegi Mydin USJ beli barang tuh barang nih tapi sebelum pegi tuh sempat lagik aku mencuci dua toilet kat umah nih sekaligus. Perghhh memang kagum dengan diri sendirik. Lagipun aku kan memang spesis suka main air. Tuh blom lagik tengok aku main sabun pencuci lantai. Hahaha memang makan hati hubby aku dibuatnya. Opsss korang semua jangan salah paham plak - dah lah main air main sabun plak tuh karang ada plak dok terpikir 18SX. Aku nih kalo cuci tandas memang suka guna sabun bebanyak. Baru rasa bersih berkilau plus harum semerbak lantai toilet tuh.

3rd niuyer lagiklah takde buat apa langsung as aku tinggal berdua ajer ngan Coca kat umah. Hubby ke Johor bersama mertua menghantar BIL (adik ipar) yang ditugaskan mengajar kat Kulai sana nun. Hmmm luckily dah takde cuti panjang lagik. Cuti banyak pun tertekan jugak sebenonya. Tertekan sebab dah tak tau apa nak buat... hahaha bley???

2 comments:

Kujie said...

kak jie pun lupa apa yg kak jie buat new year tu...mcm biasa je

cHiQuE CoMeL said...

@Kujie
hahaha yealah kak... sebenonya rasa mcm xde beza pun ngan hari² di thn yg lepas ;)