"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

24 January 2010

Alololo comelnyaaa :D

CocaNur yang dah makin bulat dan montel...

Tak boleh mommy dia nak melawo sket letak table cloth sekarang nih. Terpaksa ditogelkan ajer meja makan tuh sebab sejak ada alas meja Coca manjang nak panjat meja makan. Memang hari² nak kena jerit dek mommy dia. Grrr!!! Pastuh dah kena marah mula lah buat muka comel mintak dimaafkan... cehhh kucing btol!

Hok nih plak gambo masa kena tinggal dalam keta waktu kenduri kawin Fina (kazen hubby) kat Batu Pahat. Gila ko nak bawak Coca keluar. Tak pepasal nanti dia yang jadik perhatian bukan pengantin. Masa kena tinggal memang bukak pintu bakul dia tuh bio dia bley ke sana ke mari dalam keta. Lepas aku dan hubby makan ngan pengantin kami pegi kat keta nak tengok apa yang Coca buat. Carik sana sinih takde rupanya dia duduk kat celah bawah seat penumpang sebelah pemandu. Alahaiii kesian panas agaknya dok dalam keta tuh.

Tak lama lepas tuh datang plak kazens hubby reramai nak tengok Coca. Sebelah hubby memang bley dikatakan semua suka kucing. Tak semena Coca cecepat berlari masuk dalam bakul dia dok dendiam. Aiyokkk muka dah garang macam serigala Jacob Twiligt Saga tuh tapi pemalu plak. Semua dok pangge² nama dia bley dia buat buduss tak keluar dari bakul tuh. Aiyokkk... memang kucing btol lah!!!

Sekarang nih Coca makin cerdik. Tetiap pagi sebelum jam loceng bunyik pukul 6 pagi Coca dah kejutkan dulu mommy dan daddy dia semayang Subuh. Selagi tak angkat kepala dari bantal maka selagi tuh lah dia akan membising kat cuping telinga. Pastuh Coca siap bley kiss² pipi lagik suruh bangun. Lepas dah bangun hahhh baru dengan sindiriknya dia diam. Dia plak yang sambung tido. Adehhh!

Kengkadang memang gerammm ajer ngan perangai Coca bila dia buat hal berlari ke sana ke mari tak tentu pasal dalam umah nih tapi kengkadang rasa macam comel ajer bila dia buat perangai baik. Hmmm kucing sapalah tuh kan ;)

5 comments:

Didi Nadhirah said...

bgsnye tukang kejut pepagi

nursarah said...

adei, comel sangat ini kucing. geramnya..

cHiQuE CoMeL said...

@Didi Nadhirah
hahaha sebenonya x payah pakai jam loceng pun skrg nih... dah ada tukang kejut sukarela ;)

@nursarah
hahhh time dia baik mmg comel tp time dia buat hal rasa mcm nak picit² ajer perut muncit dia tuh >:D

ARC said...

groarrr cumell gilaaa!!kalo peluk mesti serunut]

Cita2 kami nak jadi angkasawan part1

cHiQuE CoMeL said...

@ARC
hmmm CocaNur x suka kena peluk lah... mmg spesis kucing pelik dia nih tp kalo memlm tido pandai plak carik pot nak menyelit...