"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

20 January 2010

Makan² kenduri (Part 2)

Majlis bersanding Fina (kazen hubby) kat Batu Pahat on 16 January 2010.

Fina dan pasangan [tatau nama].

Selekehnyaaa makcik!!!

Ekceli Fina nih orang Parit Buntar dan suaminya lah orang Batu Pahat tuh (jawa???). Kiranya aku ikut family dan sedara mara sebelah hubby ke majlis nih. Memeriahkan majlis gituh. Bertolak dari Puchong jam 8 pagi then arrived BP at ngam² 12.30 noon waktu pengantin nak bersanding.

Habis majlis bersanding nih terus zasss balik Kluang. Lepas minum² dan makan² pisang goreng cecah sambal kicap (kat Johor ajer ada macam nih tau) hubby, FIL ngan MIL terus ke umah BIL kat Bandar Tenggara. Bukan jauh bebeno pun dalam 30 minit drive ajer dari Kluang. Diorang semua tido umah BIL then tengahari next day baru datang ambik aku kat Kluang.

Sebelum balik Puchong sempat lunch makan asam pedas ikan merah emak yang mabeles. Lauk spesel requisition dari menantu gituh... chehhh. Itu yang aku suka kalo balik Kluang... request ajer nak makan apa insya Allah dapat. Nak pisang montel sesisir pun dapat. Hehehe oleh ituh rerajinlah balik Kluang ;)

Bertolak balik ke Puchong about 3.30 petang. Sempat singgah Semenyih umah SIL dan safely arrived home sweet home at 8.30 malam. Next month balik Kluang lagik... yeayyy!!!

2 comments:

ARC said...

hahaha makcik xslekeh arr
makcik perlukan lbeh tacap je kikiki

Burung apa?Burung apa?

kalau nak bergaduh mari bertumbuk

cHiQuE CoMeL said...

@ARC
hahaha tacap lebih kalu ilang plak kecomelan plus natural beauty makcik... makcik x rela yu :p