"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

31 January 2010

Misi ketiga terlaksana

Sila rujuk entry hok inih untuk maklumat lanjut. Idok karang ada plak yang tak paham dengan entry aku nih...

Sebenonya harinih adalah hari frust aku. Orang lain kalo dah ujung bulan chengginih konfem senyum panjang sampai ke telinga sebab dah masuk gaji kan tapi aku hmmm muncung lagik ada!!! Kecewa btol sebenonya ngan salary bulan nih. Dikhabarkan sepatutnya salary bulan nih akan jadik lebih sebab dapat profit sharing untuk dua quarter sekalik. Chehhh terbayang di mata yang bulan nih koman² aku akan dapat extra salary dalam RM500 gituh (paling ciput lah kunon). Biasa kalo satu quarter tuh bley dapat dalam RM300 hingga RM400. Belakang bila keluarkan duit pagi tadik aku rasa profit sharing yang aku dapat nih dalam RM200 ajer!!! Bukan aku tak bersyukur dengan apa yang ada tapi aku rasa macam dipergunakan plak. Appraisal aku cemerlang ajer last year. Dah lah takde promotion (tuh aku tak heran sangat), takde inkrimen dan sekarang profit sharing pun hampeh!!! Arghhh...

Disebabkan rasa kecewa dengan "muncung empat belas" yang amat makanya aku telah membawa (erkkk hubby yang bawak sebenonya) hati yang lara pegi makan², beli dan blah plus tengok movie!!! Tuh pasal tajuk entry atas macam nih sebab MISI KETIGA TERLAKSANA sudah.

Memula pegi breakfes kat OTWC dolu. Hubby macam biasa order Nasi Lemak Ayam dengan Ice Tea dan aku plak order Steam Bread with Curry Potato ngan Chocolate Ice. Makan sampai kenyang...

Lepas breakfes kat OTWC baru gerak pegi beli henbeg. Harinih kopak duit beli henbeg sampai dua bijik. Punyalah teruja tengok henbeg cecomel kemain. Tak pedulik dah dengan profit sharing yang hampeh ituh. Malasss nak pikir sebab kalo pikir pepanjang pun bukan bley tetiba profit sharing tuh bertambah dalam akaun bank aku :((

Selamat beli henbeg dua bijik barulah gerak ke Alamanda Putrajaya dengan misi menghabiskan duit tengok movie plak. Tooth Fairy!!! Okaylah seronok citer dia. Nanti aku post entry lain yeak pasal movie nih. Lepas movie hubby ajak karok plakkkk. Okay bagi mengelakkan memikirkan pasal profit sharing yang hampeh ituh makanya jommm kita karok sampai sakit tekak. Lima lagu untuk hubby dan lima lagu untuk aku. Kena prektis nyanyi lagik nih...

Johnny's time!!! Lepas sakit² tekak tarik suara berkaraoke kita makan plak. Tak banyak pun order sebab makan dua orang ajer kan. Jangan membazir orang tua² kata. Makan sampai kenyang... aku belanja :D

Lepas Johnny's gerak ke MPH plak. Arghhh aku memang rambang mata kalo masuk kedai buku nih dan tak pepasal termasuk dalam senarai menghabiskan duit - beli buku. Adehhh yang ada kat umah nih dah bersusun buku dok menunggu giliran untuk dibaca. Takpe² sabar buku² semua yeak nanti nombor giliran akan dipanggil ;))

About 7pm baru gerak balik ke umah. Perghhh kopak sesungguh aku harinih - henbeg, makan, movie ngan buku. Punyalah kecewa profit sharing hampeh sampai ginih jadiknya aku nih. Arghhh malasss pikir lah...

2 comments:

Nowwa Fitri said...

chantek......saya suka..jelez....

cHiQuE CoMeL said...

@Nowwa Fitri
alahhh blom pandai lg lah... nnt dah pandai sure lg cantik ;)