"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

29 January 2010

Otak ku tepu beku

Adehhh sejak habih buat master harituh rasanya otak aku macam ada sedikit lembab. RAM semakin lama semakin menyusut gituh :(

So am planning to do something to my brain. Hahaha entah menjadik atau tidak tatau lah...

1. Aku rasa macam nak belajo lagik
Gila power sebenonya otak aku nih tau huhuhu. Sambung PhD??? Huishhh idok ler sampai ke situh. PhD lambat lagik kot kasik otak aku rehat dari memikirkan masalah yang berat² nih. Aku cadang macam nak ambik kelas bahasa ketiga lah. Selain memantapkan serta mengasah kasik tajam otak nih aku dapat jugak ilmu lain. Nak ambik bahasa apa yeak??? Nihongo??? Tidak!!! Cecukuplah nihongo (baser jepun daaa) aku masa kat univ dolu dapat C. Rasanya hati berat ke Spanish ngan Mandarin. Spanish dolu masa kat univ dapat B+ so rasanya kalo terer lagik sket harus berabuk aku spekong tuh. Mandarin hmmm nak kena belajo tulisan plak lagik kan??? Adehhh tak kuasa aku nak bercacingan menulis baser cina nih. Sama macam nihongo dolu lah... cakap bleylah sesikit belakang kena tulis "nan ado!".

2. Aku rasa macam nak beraktiviti lasak
Dari dolu sebenonya aku teringin nak ambik sijil selaman (scuba diving) gituh. Cuma entah kenapa dari setahun ke setahun ke setahun dah kumpul² jadik lebih seploh tahun nih tak gak mendatangkan hasil. Tuh lah dedolu masa dok praktikal lelama kat Rebak Marina Resort Langkawi (arghhh rindu bau Rebak) menggatal tak nak ambik padahal masa tuh baru RM500++ jer. Sekarang??? Lari budget sudah. Pastuh teringin nak panjat gunung, nak water rafting (hahaha macam berani), nak ituh nak inih yang lasak² lah.

3. Aku rasa macam nak "sedekah" duit
Aku shopping??? Bukan kebiasaan sebenonya. Aku kan spesis pelik tapi benar. Kalo orang pompuan lain suka shopping tapi aku macam kureng sket. Cuma kalo dah memang bebetul nak beli makanya aku akan beli tak dapat satu maka tiga sekalik harung aku angkut. Okay nak shopping apa yeak??? Kasut??? Alahhh harituh dah beli sandal sekalik dua pasang. Baju??? Dah beli blouse sekalik dua jugak harituh. Henbeg??? Hahhh nak beli henbeg barulah. Designer henbeg??? Muahaha ada yang makan hati lah nanti kat ofis nih ~wink wink~ Selain shopping apa lagik yang bley keluar duit??? Hmmm makan² ngan movie :))

Terkini pada 30/01/2010: Dah selamat aku beli henbeg dua bijik, makan² kat OTWC ngan Johnny's dan tengok Tooth Fairy kat GSC ;)

4. Aku rasa macam nak cuti
Yeaaa nih sebenonya aktiviti yang paling bagus untuk otak aku. Dah lama tak ambik bau pantai. Rindu plak bau pantai kat Langkawi, Port Dickson, Cherating, Kuching, Kota Kinabalu dan memana ajerlah yang ada pantai termasuk Bali jugak. Percutian tahun lepas semuanya kat tanah tinggi sajork makanya aku nak tahun nih bio ke pantai plak. Tetiba dapat panggilan pulau lagik menariks. Tak dapek pantai dan pulau kalu aku rasa macam nak carik tempat yang ada air terjun ker jeram ker hahhh bio dapat berendam mandi manda sejuk² gituh. Walaweyyy dah terbayang di mata nih.

5. Aku rasa macam nak SEMUA YANG DI ATAS!!!

4 comments:

ARC™ said...

hak3 baik akak sedekah kat saye dwet tu..saye memerlukan niiiii

cHiQuE CoMeL said...

@ARC™
uikss ARC kecik lagik mana bley pegang duit bebnyk... tujuh posen sudah! :))

aidajoe said...

saye pon nk semua yang di atas!!!
list 'ways to refresh my mind' kite same laa kak!
kalo akak nk carik member untuk ektiviti2 tersebut,roger saye eyh...
hahahaha

cHiQuE CoMeL said...

@aidajoe
hahhh sama plak yeak??? okie ada geng sudah... nnt kita bley saling roger meroger ;)