"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

22 January 2010

Sekiranya aku tahu

[sambungan...]

Meeting bukan dating aku kat Plaza IBM harituh macam tak mencapai piawaian sementelah diorang manjang nak ajak aku nego. Ituh inih tak kena. Banyak plak aku nak kena pikir dan timbang kati. Tol pegi balik kalo ikut LDP dah RM3.20 dan kalo ikut Elite then tembus NKVE dah RM5.80. Itu blom masuk belanja petrol lagik. Dengan jem yang kemain kat LDP atau NKVE tuh nanti. Huishhh ituh bley consider sebagai ujian mental tuh. Belanja parking tetiap hari kat Plaza IBM tuh lagik yang dah sah² mahal walaupun ada subsidi RM100 tetiap bulan. Blom lagik kira nak kena kuar awal as working hours start at 8 pagi. Umangaihhh sekarang nih kalo 8 pagi tuh aku baru nak masuk bilik mandi tau...

Serius memang aku sedihhh sebenonya :((

But life goes on omputih kata. Kengkadang kan kita tak tau hikmah yang Allah nak bagi. Satu dia ambik entah² seploh dia bagi kita balik. Maka dengan itu jangan tamak bongkak takbur riak atau apa ajer yang sewaktu dengannya sebab memasing dah ada bahagian sendirik. Okay then jangan sesedih lagik sebab i'll be on leave on 3rd February plak untuk meeting bukan dating kat tempat lain plak. Hmmm itu pun kira rezeki jugak kan??? Cheer up cHiQuE :D

2 comments:

ARC said...

sabar kak sabar. Setiap hari yang kelabu itu pasti akan didatangi dengan sinar. Chewahhh

Iklan Sunsilk, sila suruh laki anda dendangkan



You Are My Sunshine
My only sunshine.
You make me happy
When skies are grey.
You'll never know, dear,
How much I love you.
Please don't take my sunshine away
The other nite, dear,
As I lay sleeping
I dreamed I held you in my arms.
When I awoke, dear,
I was mistaken
And I hung my head and cried.
You are my sunshine,
My only sunshine.
You make me happy
When skies are grey.
You'll never know, dear,
How much I love you.
Please don't take my sunshine away.

Pasti anda tersenyum!

cHiQuE CoMeL said...

@ARC
yeaaa makasih... senyum seindah suria ;)