"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

11 February 2010

Semoga kau aman di sana

Masa nak pegi keja pagi tadik singgah tepi jalan beli sotkabar. Punyalah terkejut aku tengok gambo kat front page tuh. Gambo mayat bayi yang dibuang pastuh dah dihurung dengan juta² semut merah...

Ya Allah kat manalah letaknya hati orang yang buang bayi nih??? Dah sah² mayat bayi dalam gambo tuh anak manusia maka aku percaya yang buang dia pun manusia jugak tapi mungkin berhati lebih teruk dari binatang!!!

Bila tengok banyak sangat kes buang anak sekarang nih kan aku selalu terpikir kenapalah orang yang nak buang anak tuh tak buang depan pintu umah aku??? Lenkalik kalo ada sesapa yang rasa nak buang anak tuh korang bawak letak ajerlah depan pintu umah aku tapi make sure esok² anak tuh dah besar aku bela jangan nak menuntut balik plak!!!

Tapi takpelah hubby ada cakap pagi tadik yang dia pernah terbaca "nanti bebudak yang mati masa kecik nih kat syurga diorang akan jadik pelayan kecil yang membawa cangkir dan kendi..." gituhlah lebih kurang ayat dia. Aminnn... semoga rohmu aman di sana.

Pic credited to Utusan Malaysia.

No comments: