"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

28 February 2010

Wang besar... Wang besar...

Sempena Chinese New Year nih kan makanya tak sah kalo tak dapat angpow. Salah satu kelebihan keja kat kampeni Cina ginihlah asal tiba CNY ajer maka dapatlah angpow. Tak dapat banyak dapatlah sikit :D

Tadaaa... jeles tak??? Sports & Recreation Club bagi singgit. Kampeni bagi seploh hinggit plus voucer seploh hinggit jugak. Boss Kecik kasik seploh hinggit. Boss Besar plak bagi hmmm hampehhh dapat voucer seploh hinggit sajork. Paling banyak dapat dari Ms. S sebanyak tiga ratus hinggit. Yippieee yeayyy bley joli katak!!!

Selin dari angpow yang dapat dari kampeni aku dapat gak dari LHDN. Yeaaa LHDN bagi angpow you! Tuh lah lenkalik jangan culas bayar cukai. Tengok macam aku kemain semangat waja bayar cukai tetiap tahun dan tadaaa terlebih bayar sudah makanya dapatlah bayaran balik lebihan cukai tuh. Sebenonya sebelum nih aku dah dapat bayaran balik dua kali dan hok nih kira bayaran balik kali ketiga. Hehehe gaji ribu raban lah katakan... haktuihhh!!!

Sooo apa nak buat yeak dengan angpow bebanyak nih??? Huhuhu macam banyak bebeno ajer. Hmmm kira lepaslah nak bayo utang untuk bulan nih. Besar periuk maka banyak jugaklah keraknya... ehem!

No comments: