"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

22 March 2010

Main kasar nampak!!!

Hamboiii mementang lah menang tak berapa nak besar sangat semalam kemain korang yeak siap tag² aku gambo kejadah atas nih kat fesbuk aku. Tagged has been removed. Tak koser aku wei ada gambo nih kat profile pic :p

Aku rileks jer takde kecewa takde bengang. Ikut sukatik koranglah nak kutuk aku apa pun. Standard lah adat pertandingan memang ada yang kalah pastuh ada plak yang menang. Hok last season Liverpool MENANG BESAR ngan MU pastuh aku dok api² fan MU tuh bukan apa pun saja nak "mesra²" gituh. Lagi plak bukan selalu nak dapat "mesra²" kaw² fan MU nih :D

Dari hati sanubari kecik comel aku nih kan kengkadang tak paham bila ada pasangan tak kiralah suami isteri ker kapel bercinta ker yang siap gaduh² tarik muka empat belas bila ada pasukan pilihan memasing kalah (ditujukan spesel buat pasangan yang sokong berbeza pasukan). Aiyokkk kalo suami isteri agaknya siap tidur asing kot... opsss!

Lagi... aku bertambah tak paham cemanalah sebab games / sukan sampai ada yang tak puas hati bagai! Bukan ker dari kecik sampai ke tua kita dah diberitahu kalah menang tuh adat dalam setiap pertandingan. Kalo semua nak menang habih tuh baik tak payah susah payah masuk pertandingan. Main guli pun ada yang menang ada yang kalah. Janganlah over sangat jiwa kacau bagai...

Aku pernah baca satu artikel dalam sotkabar pasal sorang chef rakyat Malaysia yang kerja kat restoran samada di Liverpool atau Manchester United gituh (lupa plak kat mana sebenonya). Kata chef tuh dia pernah masakkan hidangan spesel untuk Michael Owen serta beberapa orang pemain Liverpool dan Manchester United. Katanya lagik kalo kita² nih nampak konfem akan terkejut sebab pemain bola dedua pasukan tuh sebenonya memang rapat antara satu sama lain. Lepas games diorang akan pegi cafe sesama pastuh minum² borak². Gituhlah yang chef tuh cakap... kalo dia tipu kira aku pun tipah tertipu lah. Kita kat sinih buat apa yeak lepas games??? Ko ngata aku pastuh aku ngata ko plak :))

Luckily aku ngan hubby menyokong pasukan bolasepak yang sama. Kalo menang kami sesama sorak dan kalo kalah kami sesama muncung tapi muncung hubby aku lagik panjanglah hahaha. Cuma kan kalo tiba bab pemain aku masih ada hati nak usha² Michael Owen. Walaupun Torres makin lama makin mengancam tapi gila babas weiii aku teruja tengok Owen tuh. Hahhh sudah... melalut citer Owen plak nanti ;))


4 comments:

KakLong said...

KakLong pun suka tgk Torres yg hensem tu. Tapi KakLong sokong team yg menang saja...hik..hik..

CIda said...

eh, yg liverpool menang tu bkn last season la, season ni gak.. kan every season lawan 2 kali, home n away. hehe

cHiQuE CoMeL said...

@KakLong
hahaha hok sokong team yg menang tuh kena tggu world cup :))

@CIda
owhhh salah bg info ekk??? ingat hok last season tuh... okie kira season nih MU penah kalah gak lah ngan liverpool :D

Aus MeLankoLik said...

Hahahak , gamabr xleh blah . hahahak .