"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

18 June 2010

3 Budak *Bunguks*

all is well...
(Ranchoddas Shamaldas Chanchad, 2009)

Give me some sunshine
Give me some rain
Give me another chance
I want to grow up once again

Kemaruk tengok movie Hindustan nih kat ABO cenel 952. Entah dah berapa kali aku layan tapi blom muntah ijau makanya bley tengok lagik dan lagik. Best ceritanya bukan macam movie² Hindustan yang aku layan sebelum² nih. Takde pun hero heroin nyanyi golek² atas bukit naik ketapi bagai tapi nyanyi dalam hujan ada :D

Pastuh yang paling best mesej yang nak disampaikan dalam movie nih. Rasanya memang masuk dalam jiwa aku. Mesej dia kira macam kita nih kalo boleh buatlah sesuatu tuh yang kita minat. Kalo semata kita ikut ajer cakap orang kita macam tak menghargai diri sendirik. Padahal keputusan untuk diri kita nih biolah kita yang buat bukan orang lain. Gituh lah lebih kurang. Pastuh ada jugak dia tanamkan erti persahabatan dalam movie nih. Kalo betul kawan yang kita pilih maka betul lah kita...

Itu yang banyak kali aku tengok movie nih banyak kali jugak nangis. Agak kalo aku pandai cakap Hindustan harus skrip pun aku dah hafal. Tuh kat atas tuh sebahagian dari lirik lagu dalam movie tuh. Hahhh cakap pasal lagu plak lagu² dalam movie nih memang best. Idok ada meleret entah hapa² pastuh kat ABO siap ada sarikata lagik untuk lagu² tuh. Itu yang bikin aku meleleh airmata tak hengat tuh...

Hero movie nih Amir Khan. Sungguh comel dia yang dah tua tuh jadik student kolej. Rupa dia memang boyish btol. Sebelum nih movie Amir Khan yang aku ingat sangat adalah Maan. Punyalah haru tengok movie tuh nangis tak sedar diri. Sekarang nih nampak gayanya 3 Idiots dah mengatasi Maan. Movie nih pun katanya menang banyak anugerah kat Bollywood sana. Memang mesej untuk penonton tuh sampai so tak salahlah kalo bley menang banyak anugerah.

Nih nanti aku nak carik DVD / VCD movie nih. Nak simpan kot nanti kalo tetiba aku down syndrome maka bleylah aku layan juta ribu juta kali. Memang menaikkan semangat sebenonya movie nih. Aku citer banyak pun korang bukan paham kan?! So apa kata korang layan sendirik... nanti korang pahamlah maksud aku :D

No comments: