"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

12 July 2010

Felicitaciones a España

Hoyeee team pilihan ati saya sejak World Cup 2010 bermula jadik juara!!! Spain pasukan terakhir yang tiba kat Afrika Selatan arituh. Spain jugak kalah game pertama ngan pasukan biasa² - Suisse. Gerammm ajer sampai masa tuh saya rasa Spain dah tak bley pegi jauh jer sebab ngan Suisse pun kalah apa lagik nak lawan team lain... arghhh!

Tapi saya selalu percaya BOLAsepak ITU BULAT so kalah yang pertama tak semestinya akan kalah seterusnya. Okayyy Spain menten untuk games seterusnya walaupun hanya takat seri tak pun kalo menang dapat gol ciput ajer. Takde gol besar langsung! Alah menang 1 kepada 0 pun kira menang jugak kan

Abang Torres kesayangan saya sepanjang WC2010. Sebenonya selama nih saya tak penah pun minat kat dia. Kalo TERtengok game Liverpool pun memang tak berkenan kat dia. Sudahlah rambut panjang tak semenggah langsung. Tetiba WC potong rambut pendek plak alalala sungguh comel kan?! Tuh yang semangat tunggu Abang Torres masuk padang

Lebih bersemangat lagik sebab semua games yang Spain main saya tak tengok pun. Saya lebih suka tido dan hanya sedar bila hubby jerit gol!!! Bukannya tak sudi tapi tak berani. Asal tengok ajer konfem perut tetiba macam penuh dengan cacing kerawit... memulas tak pepasal.

Saya ada rahsia tentang semua perlawanan bolasepak pasukan yang saya minat. Ehhh saya bukannya buat ramalan macam Paul The Octapus pun. Sebenonya saya tak boleh tengok game pasukan pilihan saya sebab kalo tengok konfem pasukan tuh akan kalah. Serius! Tuh pasal saya tak berani nak tengok sebab tak sampai hati nanti kerana saya maka mereka kalah. Hahaha jangan percaya sangat sebab nanti ada plak hamba Allah yang kata akidah kalian sudah terpesong. Saya gurau ajer tapi memang betul saya tak pernah tengok 90 minit masa penuh setiap perlawanan pasukan pilihan saya. Saya tak berani...

Okay WC2010 dah tamat. Jumpa empat tahun lagik kat WC Brazil pulak. Saya nak booking flite tiket pegi Brazil lah. Mana tahu ada jodoh saya dapat jumpa dengan abang² Spain yang ganteng² belaka ituh. Huhuhu berangannn... tapi semalam saya sudah mimpi abang Casillas

Tahniah buat abang² Spain... saya sayang kamu

cHiQuE:
All photos credited to
LiverpoolFC.tv

No comments: