"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

02 August 2010

Dalam mimpi ada mimpi

Last Saturday layan movie nih...

Gilak jalan cerita dia. Dalam mimpi ada mimpi punya mimpi punya mimpi. Berapa step mimpi di situh? Memula layan memang boring yang teramat. Macam serius ajer takde lawak jenaka. Macam biasa kalo citer tak best harusss saya layan membuta tapi pikir punya pikir layan ajerlah... bukan tak biasa mimpi pun kan!

Cuma macam tak logik pun ada movie nih. Boleh ker kalo dalam mimpi kita mimpi untuk mimpi? Pening! Saya yang memang sah² tak berfikiran kreatif punya berpusing kepala nak memikir jalan cerita movie nih. Payah bebeno nak paham. Saya lebih kepada berfikiran logik. Tak payah susah² pening kepala memikirkan benda yang tak logik! Tuh pasal subjek sains saya masa skolah dolu takat dapat C3. Sampai sekarang saya tak bley nak memahami kuasa graviti... hampeh!

Habis ajer movie maka hubby terpaksa terangkan kat saya semula jalan cerita movie nih. Owhhh okay baru saya paham sket. Macam seronok ajer kalo hidup dalam mimpi kan. Kita bley rekacipta sendirik kehidupan macam mana yang kita nak. Ahhh alangkah bahagianya hidup kalo macam tuh sebab kita dah bley plan sesiap jalan hidup cemana yang kita nak.

Kalo saya diberi kesempatan hidup dalam mimpi saya nak balik ke zaman saya kekecik dolu. Banyak yang saya nak ubah ituh tukar inih. Hmmm cerita banyak pun takde pekdahnya... okay² back to reality

No comments: