"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

18 August 2010

SA for SAbah (Day 3b)

Tarikh: 8 Ogos 2010
Destinasi: KK Night Market

Di sebelah petang hari ketiga kami anak beranak telah ke KK Night Market lagik!!! Mencarik bekalan makanan untuk mengalas perut buncit. Ayah dan emak pegi naik teksi tapi saya, hubby, DikOwn dan Rizal jalan kaki sajork. Bukan jauh pun sebenonya dari hotel tapi sebab emak tak larat jalan kan so suruh ajer teksi hantarkan.

Sambil berjalan ke KK Night Market kami berposing kemain kat dataran apa nama entah kat tepi laut tuh. Ramai bebudak muda lepak kat dataran nih. Oh ya satu kepelikan muka orang² Sabah nih lain kan? Sebenonya tatau samada bebudak muda yang lepak tuh local Sabahan atau Filipinos atau Indons. Susah nak tau lah...

Sempat singgah Pasar Filipina (Kraftangan) lagik untuk carikan emak pashmina. Saya tatau emak nak pashmina. Kalo tau baik saya dah belikan kat pasar minggu pagi tadik. Puaslah meneroka pasar kraf nih carik orang jual pashmina. Nasib baik ada sesatunya kedai yang jual so saya belikan spesel untuk emak sehelai pashmina. Moga lepas nih emak bley bergaya ala² gituh...

Okayyy masa untuk carik makan. Serius cakap kalo orang yang gilakan sifud silalah ke Kota Kinabalu. Tak payah jejauh pegi mencarik sifud sampai ke Bali sana nun. Kat Kota Kinabalu sifud memang murah gegilos. Tuh yang Rizal rambang bijik mata nak pilih udang harimau besar gabak!

Perghhh baru tengok gambo dah kecur liur nih apalagik kalo merasa sendirik. Menjilat jari!!! Nih baru sikit gambo kalo pegi sendirik ke KK Night Market tuh harusss bley pengsan tengok banyaknya sifud

[Bersambung...]

Untuk view lain² gambar sila klik SINI dan SITU

No comments: