"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

07 September 2010

Edisi beli belah raya

Pada saya raya yang paling best dalam donia nih ialah bila dapat balik beraya kat kampung sendirik. Tahun nih saya balik sambut raya kat kampung sendirik. Yiehaaa kemain semangat berkobar! Bukan kata sebelum nih saya tak dapat balik beraya kampung sendirik cumanya sejak awal kawin dolu saya dan hubby dah buat perjanjian molot asal tiba hari raya maka kami akan gilir² balik kampung memasing. Tahun lepas balik sambut raya kat Kuale maka tahun nih turn balik Kluang dulu plak. Perghhh mood raya saya memang dah sampai Kluang sebenonya...



Gambo atas nih semua sebenonya hasil pesanan emak saya. Beskot raya ajer dah dua kotak! Ada jus plak lagik sekotak! Lepas tuh adalah jugak saya beli bebarang lain sesikit untuk diberi pada pak² dan mak² sedara masa balik beraya nanti. Memang tetiap tahun kalo ada rezeki lebih saya adik beradik termasuk emak akan share beli apa² yang patut untuk pack as goodie bag. Pastuh kami akan distribute kat pak² dan mak² sedara. Terharu tengok diorang hepi dapat goodie bag ala² menang anugerah.

Selain beli berkotak beskot raya dan jus untuk emak, pak² dan mak² sedara saya jugak belikan sesikit untuk mertua, Mak Itam (adik ayah) kat Kuale nun dan jugak Opah Bi kat Gopeng. Ishhh kalo diorang semua tak sayang kat saya memang tatau nak cakaplah... tahun depan memang saya merajuk tamau belikan lagik

1 comment:

Suhanaros said...

ayat2 kak ti ni lawak la.. best baca..

slmt ari raye kak ti.. =)