"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

19 September 2010

Jimba² menonton movie

Saya memang resah gelisah sekiranya tak dapat menonton. Bukan ker salah satu kegemaran saya selain makan adalah menonton? Tak kiralah dapat menonton kat panggung wayang ker atau sekadar kat HBO, Cinemax atau Star Movies ker. Even dapat menonton drama biasa² pun saya layan. Tuh belum lagik saya spend masa menonton rancangan masak memasak, melancong berjalan ke sana ke mari, National Geographic, Discovery Channel ngan History Channel bagai! Ngapa tak caya ker???

Okay jangan mengarut melalut...

Saya pegi menonton movie nih bersama hubby di kala bulan Ramadhan yang mulia. Astaghfirullah apa nak jadik saya nih? Orang bulan Ramadhan menonton tazkirah bagai tapi saya hmmm okay no komen!

Sangat suka dengan jalan cerita movie nih. Sempoi tapi meninggalkan kesan. Kisah tentang lima orang sahabat yang bikin reunion sesambil tuh diorang mengimbau kenangan dolu². Tetiba saya rasa rindu yang amat kat zaman² kanak² blom akil baligh dedolu. Asal waktu rehat main lompat getah saya mesti nak geng dengan budak yang tinggi dengan harapan bley menang (sebab masa tuh saya di dalam kategori kemetot!). Budak sekarang ada main lompat getah tuh lagik ker?

Movie nih plak saya dan hubby pegi menonton di kala orang lain masih semangat beraya. Itu pun sebenonya kami pegi dah hujung² tayangan. Movie nih pasal satu kapel yang bercinta sakan tapi terpaksa tinggal berjauhan berbeza GMT! Lama jugak diorang tinggal berjauhan sorang kat New York dan sorang lagik kat San Fracisco tapi akhirnya dapat jugak diorang tinggal dedekat walaupun nak jumpa terpaksa memandu keta selama 6 jam!

Memang sesuwei sangat movie nih dikategorikan 18 memandangkan banyak bebeno F words yang digunakan. Plak tuh ada banyak adegan yang kalo pengarah tempatan buat harus dah kena potong dek FINAS! Saya yang tengok pun termalu sendirik.

Apa² pun dedua movie yang saya tonton nih memang vass!!!

2 comments:

ARC™ said...

haha akak ni kan
biase makcik2 ske tgk cte korea, cte endon, filipina
akak tgk muvi2 ni kejadahhh?

oh, sebab akak ni akakkkk lagi, bukan makcik :D

cHiQuE CoMeL said...

@ARC™
haishhh akk nih sinetron pun layan jugakkk... tp blom pangkat makcik wokey =p