"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

19 October 2010

Cantik itu beautiful (^_^)

Okayyy semua dah lunch kan? Lepas lunch haruslah tacap sesikit minyak yang bley buat goreng ikan kat muka tuh. Bawah nih gambo beg mekap saya yang disumbat ke dalam henbeg setiap hari pegi bekerja.

Saya bukan pemekap. Erkkk entah hapa² kata ganti diri yang saya gunakan. Okay saya bukan seorang yang menggunakan mekap. Selalu pepagi sebelum pegi kerja saya cuma spray muka dengan toner pastuh calit ngan moisturiser sket pastuh sapu plak dengan bedak air apa entah tatau nak bagitau dengan harapan sebagai ganti kepada foundation pastuh terus sapu loose powder kat muka. Muka dah siap pastuh saya terus calit bibir dengan Lip Ice. Agak² kalo nak perasan cantik sket saya calit plaklah mata nih dengan eyeliner. Tuh ajer!

Saya memang takde sangat barang² mekap nih. Bukan takde langsung cumanya kalo ada pun takat hok basic items ajer sebab nak harap saya pakai mekap selalu memang mimpilah. Entah rasa rimas semacam ajer muka nih. Terkena angin perasan cantik saya datang baru lah saya calit sesikit eye shadow tuh pun takat kalo pegi keja hari Jumaat sebab harituh ajer bley datang keja pakai baju cantik. Nak perasan cantik punya pasal nanti mulalah plak kelopak mata saya gatal². Tuh pasal saya tak suka mekap! Yeaaa memang diakui ada orang sanggup bersakit sebab nak cantik tapi saya nehiii nehiii.

Oleh yang demikian kesimpulan yang saya buat sendirik... kalo kita rasa kita memang cantik maka tak payah mekap pun tetap akan cantik. Semua pun terletak pada diri sendirik. Cantik tak semestinya datang dari mekap. Kengkadang ada orang nak cantik tapi pakai mekap heavy kemain maka dari cantik terus jadik jelek! Konfiden dalam diri tuh yang nak kena ada...

Love yourself! Be yourself!

2 comments:

adique said...

kakak...kita kan beli bedak simply siti tu kan..muka kita jadi putih tau..pastu rizal pun nak pakai dan skrang dia suka pakai bedak siti tu..huhu cukup bulan dia plak nak beli..

cHiQuE CoMeL said...

@adique
hahhh??? ngapa kita pakai mcm biasa² ajer... siti nih mmg pilih kasih!