"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

24 November 2010

Checking in SRHS

[Entry back dated lagik...]

Hari pertama report duty. Teruja??? Sikitlah sebab mungkin masih mengenang kanangan silam bersama ofis lama. Lagipun hampir seploh tahun tak merasa masuk keja baru. Alhamdulillah boss besar plus kengkawan okay.

Erkkk takde uniform tapi kena pakai nametag pulak. Hahaha last pakai nametag masa zaman sekolah dulu. Letak nama glemer ajer sementelah takut kalo pakai nama penuh nanti tak muat nametag plak!

Hari pertama keja dah kena balik jam 8 malam walaupun sebenonya kalo ikut atas kertas jam 5.30pm dah bley balik. Iyerrr tak tipu memang balik malam! Tak penah umur masa keja kat ofis lama balik keja memalam. Entahlah mungkin sebab business line lain makanya tak bley disamakan langsung. Hellooo wake up!

So far keja okay cuma memang sangat sibuk. Lagi pulak sekarang saya terlibat dengan keja² tapak projek. Tuh pasal semuanya urgent dan perlu diselesaikan on time! Sampai kengkadang saya terlupa dengan waktu makan tengahari dan waktu balik keja. Kengkunon macam bagus ala² pekerja cemerlang gituh.

Risau jugak hati nih sebenonya tapi saya sentiasa berdoa insya Allah agar semuanya berjalan dengan lancar dan sebagaimana yang diharapkan. Saya hanya mampu merancang tetapi Allah jua yang menentukan.

Kalian jugak doakan yang terbaik untuk saya yeak...

No comments: