"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

02 January 2011

Tahun baru... Ilmu baru

Selamat Tahun Baru (^_^)

Terus terang saya takde azam baru. Entahlah yeak kalo dedolu masa zaman bebudak asal tiba tahun baru kemain saya galak berazam baru tapi bila dah semakin meningkat usia nih saya rasa macam takde azam baru pun takpe. Sebab? Saya tamau nanti berazam kemain tapi nak capainya tidak... hampeh!

Bukan kata saya takde usaha nak mencapai sesuatu yang lebih baik tapi saya kira macam Que Sera Sera gituh. Saya manusia biasa hanya mampu merancang tapi segalanya Allah yang menentukan. Okayyy tak payah membebel pepanjang pasal tahun baru azam baru kasut baru baju baru sebab tetiap hari bukan saja tahun pun akan ada benda² baru.

Sempena 2011 nih saya teringin nak tambah lagik ilmu di dada. Biar santak pala hotak saya nih ngan pelbagai ilmu yang ada dalam donia. Tahun lepas sebenonya saya verangan nak ambik kelas Bahasa Sepanyol sebab tergoda ngan abang² Spain menang World Cup tapi takde rezeki. Masa kelas dijalankan tak match dengan schedule saya. Tak tau dah nak selit mana. Belum rezeki agaknya saya nak menetap kat Spain sana... uhuks!

So sebagai permulaan tahun 2011 saya dan hubby dah register nak pegi Seminar Kenali Potensi Diri oleh Dr Azizan Osman. Memang dah lama nak join tapi asyikkk bertangguh. Kebetulan plak dah ada nih kan maka jangan tunggu lagik. Ayuh! Pegi dedua terus senang at least ada kawan.

Kalo korang nak join sekali pun boleh. Saya nak promote lelebih seminar nih pun tatau cemana sebab belum penah pegi. Ada kawan yang dah penah pegi bagitau bagus seminar Dr Azizan Osman nih. Tuh yang saya terpengaruh. Alah lagi pun nak mencari ilmu nih tak salah kot pada saya kalo kita join. Bukan ajak join MLM pun hehehe.

Sooo kalo berminat nak daftar untuk sesama ikuti SKPD2011 silalah klik kat SINI. Bley pilih tarikh dan tempat mengikut kesesuaian sendirik :D

No comments: