"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

19 June 2011

Harinih untuk ayah

Oh dah tiba pula hari untuk meraikan ayah², abah², papa², daddy², bapak², abi² dan *ada panggilan lain?* di luar sana.

Ayah saya - Haji Alel Haji Aripen

Bila agaknya kali terakhir korang peluk cium dengan ayah korang? Tak ingat? Oh walaupun raut wajah ayah saya nampak garang tapi ayah sangat penyayang dan baik hati. Kira saya nih mewarisi darah penyayang dan baik hati ayah lah *uhuks!*

Ayah saya memang tak kisah pun kalo nak peluk cium anak² depan orang ramai. Alah bukan orang lain pun der. Penah dolu masa saya masih belajar kat univ, setiap kali naik bas nak balik univ ayah akan buat spotcek dalam bas tengok sapa yang akan duduk sebelah saya *hahaha kecut perut orang sebelah*. Pastuh nanti salam² ayah akan peluk dan cium saya. Rasa macam anak manja gituh *bluwek!*

Ayah mertua (FIL) saya - Haji Abdul Rahim Haji Musa

Eh my FIL pandai masak tau! Saya belajar masak Tojiri (masakan Morocco katanya) dari FIL. Memula dolu hampeh jugak asyik tak menjadi tapi sekarang saya sangat pandai masak Tojiri siap bley totop mata men campak² bahan ajer masuk dalam pressure cooker.

To both of them - terima kasih kerana menjadi ayah terbaik buat saya dan anak² yang lain.

No comments: