"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

02 April 2012

Bersyukurkah kita?

Cheh entry saya kali nih agak serius bunyinya. Bukan apa telah berlaku satu kejadian yang tidak diingini kepada saya dan beberapa orang rakan. Entahlah dari satu post FB yang pada saya sangat melampau bunyinya melarat pergi ke konsep bersyukur melarat ke komen prejudis melarat ke conflict of interest dan akhirnya melarat ke tahap hati saya berkata "okay lepas nih aku dah tak kisah apa jadi kat kau nak terlungkup terbalik!". Astaghfirullah kejamnya saya...

Pic credited to Wanita Mustanir

Okay berbalik kepada tajuk post. Kalau dicari menggunakan enjin carian, sebenarnya banyak post berkenaan bersyukur nih. Saya jumpa dua post yang amat bagus dan menarik tentang bersyukur:
1. Hamba yang Bersyukur
2. Cara Bersyukur dengan Perbuatan dan Perkataan

Oleh itu sama²lah kita belajar bersyukur dan manfaatkan untuk diri sendiri, keluarga, agama, bangsa dan negara. Semoga Allah kurniakan kita dengan hati yang cekal, sabar dan redha. Segala yang buruk datangnya dari diri kita sendiri dan segala yang baik datangnya dari Allah jua.

cHiQuE:
Saya manusia biasa.
Buat yang berkenaan - tiada dendam dalam hati saya.

No comments: