"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

29 November 2012

Universal Studio Singapore (USS)

I've been there!!!

Dengar kengkawan cerita pasal USS rasa teruja sangat nak pergi. Lagipun dah lama saya tak jejak kaki ambil bau Singapura. Maka tanpa berlengah dengan gigih korek duit tabung. Kira² eh rupanya cukup untuk ambil pakej ke USS :)

Ambil pakej pergi USS tapi menginap di The Zon Regency Hotel Johor Bahru. Okay. Bercuti ikut berapa banyak duit tabung sendiri, kata orang. Lagipun tinggal kat JB tak adalah nak risau sangat bab mencari makan :)

Besar dan cantik sebenarnya hotel nih. Pemandangan dalam dia memang sayup ajer. Rasa macam duduk dalam cruise pun ya :)

Saya dapat bilik di level 14. Paling tinggi level 19 (eh ke 20 ek?). Asal tengok bawah tuh memang gayat. Rasa nak terjun ke bawah!

Besar biliknya kan. Kalau tak silap saya ini bilik Deluxe. Masa booking saya request seaview tapi mungkin sebab full house maka dapat padang polo view jer ;) Oklah kot sebab bukan sepanjang masa nak duduk dalam bilik pun.

Nahhh bilik air pun nak enterframe :)

Okay nanti saya sambung cerita kejadian sebenar di USS. Post nih baru intro jer :)

No comments: